lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 20 » Делегація Хмельниччини гідно представила наш край та Україну в Грецькій Республіці
10:55
Делегація Хмельниччини гідно представила наш край та Україну в Грецькій Республіці
Вчора відбувся брифінг голови облдержадміністрації Василь Ядухи за результатами візиту делегації Хмельницької області до Грецької Республіки. Саме через налагодження тісних міжрегіональних зв’язків, переконаний голова адміністрації, можна активно розвивати економіку краю, залучати інвестиції, створювати нові робочі місця.
Офіційний візит делегації області до Грецької республіки готувався майже рік і відбувся за сприяння Посольства України в Грецькій Республіці та Міністерства Закордонних справ. Мета візиту делегації області – налагодження продуктивних довгострокових партнерських відносин влади, бізнесу та громади двох сторін.
«Візит відбувся на високому рівні, був насиченим та продуктивним. Це перший етап. Другим стане те, що будуть опрацьовані всі думки, визначені можливості обох сторін та обговорені попередні домовленості. У 2014 році делегація Грецької Республіки, відвідає Хмельниччину. Тоді вже буде досягнуто конкретних домовленостей», - сказав Василь Ядуха.
Представники краю взяли участь в українсько-грецькому бізнес-форумі «Інвестиційні та експортні можливості Хмельниччини». На даному заході були присутні представники Торгово-промислових палат, бізнесових кіл Греції. Усі представники нашої делегації активно у своєму напрямку говорили про наші можливості. Цілий ряд бізнесових кіл зацікавилися нашими можливостями, висловили свої бачення щодо можливої співпраці.
Цього ж дня відбулися зустрічі з главою офісу Єврокомісії в Греції Леонідосом Антанакопоулосом, Губернатором Аттіки Яннісом Сгуросом, депутатами Парламенту Греції, Главою парламентської групи дружби «Греція-Україна» Лазарісом Тсавдарідісом.
Знаковим є те, що візит відбувся напередодні очікуваної українцями доленосної події – підписання на Саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом. Президент Віктор Янукович неодноразово наголошує, що євроінтеграційні устремління є визначальним вектором розвитку України.
«Греція всіляко підтримує Україну на шляху Євроінтеграції. Група дружби активно пропагує співпрацю з нашою державою в Грецькому парламенті. Відбулася розмова про Україну як велику європейську державу, яка має надзвичайно великі можливості. Говорили про те, що країни Європейського союзу зацікавлені, щоб наша держава була в сім’ї Європейських країн, що саме після підписання Угоди про асоціацію для України відкриються шляхи для подальшого розвитку», - сказав очільник краю.
На о. Родос під час засідання представників Хмельницької області та Південно-егейської області відбулася церемонія підписання Угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.
За словами Василя Ядухи, вже є окремі бачення щодо можливої подальшої співпраці. Зокрема, є попередні домовленості з грецькою компанією «ОлімпікКатерінг» щодо налагодження на території області спільного виробництва за грецькою технологією замороженої продукції для ресторанів швидкого приготування їжі, а також йогуртів і сирів за грецькою рецептурою. Зазначена компанія також зацікавлена в інвестуванні будівництва молочних тваринницьких ферм.
Також голова адміністрації наголосив, що розвиток туристичної галузі для Хмельниччини надзвичайно важливий. До слова, 80% надходжень до бюджету Греції саме від туристів. Сторони обмінялися думками щодо вивчення і застосування на Хмельниччині досвіду Греції у цьому напрямі.
Генеральний директор ПАТ „Хмельницькобленерго” Олександром Шпак провів переговори з директором великої інвестиційної компанії«ГлобалЕнерджіСолюшнс ЛТД» щодо інвестування розвитку альтернативної енергетики на території області, а також досягнуті домовленості щодо обміну досвідом та технологіями з енергопостачальною компанією Південно-егейської області. Посольство України в Грецькій Республіці відгукнулося на прохання директора ДП «Красилівський агрегатний завод» Петра Королюка, і досягнуто домовленості щодо сприяння реалізації продукції заводу, а саме сонячних систем для нагріву води (геліосистем). Керівництвом ТОВ «Україна – 2001» досягнуто домовленості із підприємницькими структурами Греції щодо можливості поставок кормів (зерна та білкових добавок), а також направлення спеціалістів для допомоги в організації виробництва продукції тваринництва на території Південно-егейської області.
«Візит за висновками посольства України в Грецькій республіці визнано чи не найкращим серед усіх регіонів нашої держави, які відвідали цю країну. Наша делегація гідно представила Хмельниччину і Україну в усіх напрямках. Переконаний, підписана Угода не залишиться просто Угодою. Ми вже бачимо кілька позицій, які можуть бути реалізовані на території області і працюємо в практичній площині», - наголосив Василь Ядуха.
За матеріалами сайту ОДА.



Переглядів: 536 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz