lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Травень » 15 » День Європи
12:28
День Європи
День Європи – свято держав-членів Європейського Союзу та Європейського Співтовариства. У 2013 році День Європи на Україні відзначають 18 травня, а саме у третю суботу кожного травня.
Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. 9 травня 1950 року у п’яту річницю визволення Європи від фашизму Міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман звернувся до народів європейських країн із закликом примиритись, об’єднатися на згарищі Другої світової війни і створити нову модель мирної співпраці держав – Європейський Союз, який би ґрунтувався на спільних інтересах і цінностях. Найголовнішими з них було проголошено мир, солідарність, демократію, верховенство права.
Безпрецедентний план Шумана об’єднати вугільні й сталеварні промисловості Франції та Німеччини (дійових осіб трьох останніх європейських воєн) і передати їхнє підпорядкування спільному Вищому господарському органу в рамках організації, відкритої для участі інших країн Європи, став уже хрестоматійним.
Щорічно з нагоди свята у Брюсселі, де перебувають керівні органи ЄС, а також у країнах-учасницях ЄС відбуваються офіційні урочистості.
Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у "Європейському домі”.
Сьогодні, коли українська держава відраховує другий десяток років своєї незалежності, ми визнаємо "загальноєвропейські” цінності: свободу, демократію, повагу до прав людини, верховенство права і сповнені рішучості будувати свою державу на цих засадах.
Ми воліли б мати не гірший, ніж у ЄС рівень соціального захисту і охорони здоров’я; хотіли б, аби наша молодь могла вдосконалювати свою освіту в Європі, а громадяни України вирушали на відпочинок за кордон без принизливих черг за візами.
З погляду економіки європейський вибір підтверджує те, що ми прагнемо вільної торгівлі та ринкового розвитку народного господарства, з погляду науки – бажання інтегруватися в загальноєвропейську і світову науково-дослідницьку мережу де ми, без сумніву, зможемо співробітничати на рівних. Нарешті, так само, як і Європа, ми хочемо жити в мирі і добросусідстві, віримо, що економічна інтеграція – найдієвіший засіб стримування війни.
Сьогодні Україна і ЄС шукають ефективну парадигму відносин на найближче десятиріччя. Але ніхто замість нас не створить правових засад демократичної держави, не ухвалить відповідних законів і не дасть економіці розвиватися вільно.
Наразі ми лише святкуємо День Європи. І в цьому теж є щось євроінтеграційне. Гасло "Ми йдемо в європейський дім” для нас означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури на засадах української духовності і моралі. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, доконечно стати європейською країною.
Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:
- формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
- ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
- популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості зокрема, молоді;
- залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.
На території Хмельницької області відзначення Дня Європи буде проводитись відповідно до заходів, затверджених розпорядженням голови облдержадміністрації від 05.04.2013 року № 98/2013-р «Про заходи щодо відзначення в області Дня Європи». Зокрема, передбачено проведення низки акцій, а саме: єдиного Дня інформування населення області, фестивалю «Європейська феєрія», тематичних кінопереглядів «Про Європейські цінності мовою кіно», книжкових виставок, конкурсів малюнків та творчих учнівських робіт, вікторин, декад днів інформування учнівської та батьківської громадськості та проведення засідань євроклубів, дискусійних і політичних клубів, спортивних змагань, концертів європейських композиторів та європейських мелодій тощо.

Інформація надана та редагована: Управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
Переглядів: 703 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz