lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Листопад » 28 » День пам’яті жертв голодомору
09:47
День пам’яті жертв голодомору
24 листопада у День пам’яті жертв голодоморів у населених пунктах району масово з участю свідків голодоморів, політичних репресій, молоді, представників трудових колективів, органів місцевого самоврядування проведено мітинги – реквієми із вшанування невинно убієнних під час голоду 1932-1933 років.
           Особливо велелюдно ці заходи пройшли в райцентрі біля Пам’ятного знака політичних репресій 20-50 рр. ХХ століття та голодоморів на Теофіпольщині.  Сюди прийшли, аби вшанувати пам’ять загиблих, керівництво райдержадміністрації, районної ради, депутатський корпус районної та селищної рад, представники усіх трудових колективів райцентру, організацій, підприємств, установ, релігійних конфесій, лідери  районних політичних партій та громадських організацій, очевидці голодоморів та політичних репресій, молодь, жителі  смт Теофіполь.
     Із промовою перед учасниками заходу виступив голова райдержадміністрації Володимир Довжук. Він наголосив: «…цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті, адже коли вбивали голодом, поділитися хлібом — був подвиг. Не дивлячись ні на що, їхня мужність збереглася у народній пам’яті, і досі жителі українських сіл пам’ятають своїх рятівників. В ході районної акції «Людяність у нелюдяний час» було зібрано близько ста свідчень про осіб, які допомагали вижити жителям району під час Голодомору 1932-1933 років та встановлено більше 60 імен людей, долі яких нагадують нам, що героїзм можливий завжди. Без знання таких праведних людей-доброчинців у часи Голодомору національна пам’ять про цей злочин проти українського народу буде неповною. Нині на всіх громадянах незалежної України лежить величезна відповідальність перед полеглими нашими співвітчизниками - зберегти пам’ять про жертви голодомору. Ми повинні винести належні уроки з трагічних подій історії, щоб не допустити їх у майбутньому».
          Пам'ять невинно убієнних вшанували хвилиною мовчання та організовано покладання траурних вінків та квітів, а також запалено свічки в пам'ять про померлих від голодоморів в Україні.
          Такі ж заходи пройшли по всіх населених пунктах району, а зранку у всіх православних храмах району проведено панахиди за загиблими від голоду.
Переглядів: 759 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz