lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Жовтень » 5 » День Вчителя
15:29
День Вчителя

       Сьогодні 5 жовтня, в Міжнародний день вчителя педагогів вшановують більш ніж у ста країнах, а у першу неділю жовтня, згідно Указу Президента України, відзначають своє професійне свято і вчителі України.

      У кожного з нас в пам’яті збереглися спогади про першого вчителя та усіх педагогів, що вели по життю. Кожен з нас, напевне, перестав би себе поважати, якби забув свою школу і вчителів, всіх тих, хто вкладав душу і серце, аби ми стали такими, якими є на сьогоднішній день.

      Освітяни – люди особливого ґатунку, які свої сили, знання і досвід віддають вихованню в молодій людині потреби до пізнання світу, самовдосконалення та самореалізації, готовності до праці на благо рідної України.

          Наш район має широку мережу освітянських закладів дошкільної, шкільної та позашкільної освіти. Приємно зазначити, що в більшості своїй – це сучасні установи, які за формою і змістом відповідають необхідним вимогам. Навчально-виховний процес у загальноосвітніх закладах забезпечують педагогічні працівники, котрі залишаються вірними своєму покликанню сіяти розумне, добре, вічне.

          Сьогодні в смт Теофіполь відбулось ряд урочистих заходів з нагоди Дня працівників освіти. Насамперед, на території Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 в урочистій обстановці відбулось відкриття Районної дошки пошани кращих працівників освіти, куди занесені фотографії кращих педагогів та педагогічних колективів району.

          Далі відбулись заходи в районному кінотеатрі, куди завітали освітяни всіх навчальних закладів району та ветерани освітянської ниви.

      Звертаючись до присутніх голова райдержадміністрації Володимир Довжук наголосив: «Сьогодні влада в Україні розуміє, що без розвитку освіти неможливий прогрес, економічний розвиток, адже фундамент усіх досягнень закладається в дитячому садочку, за шкільною партою. Тому одним з пріоритетів державної політики Президент Віктор Янукович визначив реформування вітчизняної науки та освіти, підвищення престижу професії вчителя. Це насамперед стосується підвищення рівня оплати праці педагогів. Так, наприклад, середньомісячна заробітна плата вчителя 1-ї категорії із 2009 року вже зросла майже в 1,7 раза. На кінець 2012 року вона складе майже 3 тис. грн., а до кінця наступного – наблизиться до 3,5 тис. І надалі Уряд буде підвищувати доходи працівників освіти. Ще одне важливе питання - вирішення житлових проблем вчителів як у сільській місцевості, так і в містах. На сьогодні Уряд реалізує багато програм, спрямованих на вирішення питання забезпечення житлом. Це і програма 30 на 70, і молодіжне житлове будівництво, і надання кредитів під 3 відсотки річних.

      Прийнята Національна стратегія розвитку освіти в Україні на 2012-2021 роки та ряд програм і проектів.

      Така значна увага до шкіл підтверджує, що влада працює на перспективу, а слова Президента «Якісна освіта сьогодні – процвітаюча Україна завтра» реально втілюються в життя.

      Галузь освіти є пріоритетною і у реалізації завдань соціально-економічного розвитку Хмельниччини. В області відбудовано 22 школи, які десятками років перебували в статусі довгобудов, за два з половиною роки відкрито близько 70 дитсадків, активно впроваджується програма «Шкільний автобус», запрацювали обласні програми «Шкільна парта» та «Шкільне обладнання».

      Хмельниччині у числі перших, завдяки особистим клопотанням у столичних кабінетах голови облдержадміністрації Василя Ядухи, вдалося залучити кошти Кіотського протоколу, а це – майже 100 мільйонів гривень, які спрямовуються на галузі освіти та охорони здоров’я.

      Підтримку галузі освіти з боку обласної влади відчули і жителі Теофіпольщини, адже це і ремонти шкіл, і нові котельні, шкільні автобуси, комп’ютерні класи, обладнання.

      Голова облдержадміністрації, вітаючи вчора педагогів Хмельниччини, наголосив, що принциповим для обласної влади є питання забезпечення відповідною матеріально-технічною базою усіх закладів освіти. Кошти, які виділяються з обласного бюджету, направляються для створення максимально комфортних умов для навчання дітей і роботи педагогів.

      Освіта є запорукою подальшого поступального розвитку і Теофіпольщини, а відтак і держави вцілому.

      Сьогодні галузь освіти нашого краю демонструє зразок відповідальності та успішності, адже щороку наші діти демонструють все кращі результати у зовнішньому незалежному оцінюванні, зростає кількість учнів-членів МАН, діти все частіше стають переможцями різноманітних конкурсів та олімпіад.

      З року в рік асигнування на галузь освіти збільшуються, проте, все, що зроблене – це лише  частина інвестицій у майбутнє освіти нашого краю.

      Потрібно ще багато чого зробити, і тільки об’єднавши зусилля влади, освітян, батьків і, звичайно, дітей - все вдасться.

      Хочу з усією відповідальністю запевнити, що ми не прибічники пустих і фасадних реформ. Ми розуміємо, що в освіті будь-які зміни потребують точного розрахунку, тривалого часу і виважених дій. Обманювати себе – мабуть, півбіди. Значно гірше казати неправду вчителям, дітям і батькам. Нехай це роблять ті, хто до цього звик. Завтра буде краще ніж сьогодні лише за умови важкої роботи, сміливих рішень, спільних зусиль.

      Нам треба розуміти, що Україна у нас одна. Діти – всі – наші. Відповідальність за Україну і дітей – спільна».

      Голова адміністрації особливі слова вдячності висловив ветеранам, яким вручили квіти.

      Також з вітальними словами та словами подяки до педагогів звернулись голова районної ради Віктор Лебединський, виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Наталія Поліщук та голова районного комітету працівників освіти Ніна Киричок, та депутат Верховної Ради України Василь Кравчук.

  Кращим працівникам галузі освіти були вручені Грамоти, Поляки облдержадміністрації, обласної ради, райдержадміністрації і районної ради, відділу освіти райдержадміністрації та цінні подарунки.

      Чудовий концерт для учасників урочистостей підготували вихованці дитячої музичної школи та педагогічні колективи району.

 

Переглядів: 786 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz