lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Червень » 6 » Енергозбереження
15:27
Енергозбереження
В районі продовжується реалізація програми підвищення енергоефективності на період до 2015 року. Пріоритетним напрямком залишаються заходи спрямовані на подальше впровадження модернізації та технічного переоснащення об’єктів інфраструктури району. Особлива увага приділяється переоснащенню котелень з метою економії природного газу.
Побудовано 2 модульні котельні в Святецькій та Гальчинецькій загальноосвітніх школах, введено в експлуатацію котельню Теофіпольського НВК І ступеня-гімназії. Економія бюджетних коштів по даних об’єктах за опалювальний сезон склала 414,7 тис.грн.
По центральній районній лікарні економія бюджетних коштів після введення в дію модульної котельні лише за один опалювальний сезон склала  629,5 тис.грн. Заміна електричного лічильника на лічильник реактивно-активної електроенергії дала змогу зекономити 14 тис.грн. бюджетних коштів.
До кінця 2013 року у 4 навчальних закладах  та 2 дитячих садочках з метою економії природного газу  планується провести заміну газових котлів на твердопаливні.
З метою більш ефективного використання енергоресурсів здійснюються заходи із санації житлових будинків та будівель бюджетних установ. У 2013 році планується провести утеплення 5 приміщень загальноосвітніх шкіл району за цільовою програмою Кіотського протоколу. За підрахунками очікуваний результат економії енергоносіїв за опалювальний сезон становитиме 8-15%.
Населенням району також  постійно проводиться утеплення житлових будинків, заміна вікон та дверей на металопластикові, заміна газових малоефективних котлів на сучасні високоефективні. За рахунок впровадження даних заходів населенням району економія природного газу в рік становить всередньому понад 1 млн.куб.м. (1,5 млн.грн.).
Питання економії паливно-енергетичних ресурсів залишається одним із пріоритетних завдань для розвитку району та постійно знаходиться на контролі в органах влади.
Як альтернатива опалення газом впроваджується електроопалення. Система «Електропік» запроваджена у 45 приміщеннях бюджетної сфери. На теплоакумуляційне опалення переведено кожен 5 соціальний об’єкт, що здешевлює у 3 рази отримання тепла порівняно з використанням для даних цілей природного газу.
Широко застосовуються твердопаливні котли:
Впровадження твердопаливних котлів в області щорічно заміщує до 600 тис. м.куб. природного газу, у 2012 році економія склала 857,4 тис. гривень.
На КП «Електротранс» м. Хмельницький встановлено 2 котли польського виробництво «Орлан-60» на дровах, загальною потужністю 120 кВт для опалення адмінспоруди біля ДЕПО, вартість впровадження – 121,9 тис. грн. Річна економія від впровадження заходу 31,9 тис м куб газу, або 144,8 тис. гривень. Скорочення витрат на опалення – 20% (близько 30 тис. гривень на рік).
На виконання доручень Кабінету Міністрів України щодо зменшення споживання природного газу, 18 червня 2012 року між облдержадміністрацією та ТОВ «Укртепло» підписано меморандум «Про співробітництво у сфері переоснащення газових котелень об’єктів бюджетної та соціальної інфраструктури на обладнання, що працює на місцевих видах палива».
У рамках меморандуму ТОВ «Укртепло» в червні 2012 року почало реалізацію інвестиційних проектів в Старосинявському та Красилівському районах по переоснащенню систем опалення об’єктів соціальної інфраструктури  з газового опалення на пелети.
У Старисинявському районі для переоснащення відібрано 5 загальноосвітніх шкіл, районний будинок культури, будівлі райдержадміністрації та центральної районної лікарні, загальна сума інвестицій  складає  2,3 млн. грн. (встановлено одну модульну котельню та 7 котлів загальною потужністю 2МВт). В період опалювального сезону планується виробити  1,8 тис Гкал., на загальну суму 1,7 млн. гривень. Лише за один опалювальний сезон економія бюджетних коштів на даних об’єктах в порівнянні з використанням природного газу становить 280 тис гривень.
В Красилівському районі для переоснащення відібрано ЗОШ №1 та ЗОШ №5, Будинку творчості, дитячий садок №4 та Технічний ліцей для реалізації цих проектів залучено 1,5 млн. грн. інвестиційних коштів. При переоснащенні систем опалення  лише ЗОШ №1 та ЗОШ №5, Будинку творчості за січень-квітень 2013 року дало змогу заощадити 173,0 тис. грн. бюджетних коштів.
Впровадження даного проекту у 2013 році планується на об’єктах Старокостянтинівського та Білогірського районів.
В області широко впроваджуються когенераційні установки.
Загалом в області діє 17 когенераційних уставок. У місті Хмельницькому функціонує 9 когенераційних установок, по вул: Свободи, 44; Майбородського, 5; Проспект Миру, 99/101 (№1 №2); Водопровідна, 48, Гречка 10/1; Кам’янецька 46/1; Зарічанська, 30. Економія коштів від впровадження когенерації у м. Хмельницькому – 9,9 млн. гривень у 2012 році. Загальний економний ефект від впроваджених в області 17 когенераційних установок – 12,3 млн. гривень на рік.
У 2013 році планується: встановлення когенераційних установок: реконструкція котельні у м. Кам’янці-Подільському по вул. Жукова, 2 зі встановленням твердопаливних водогрійних котлів загальною потужністю 4 мВт. Заплановано реконструкцію котелень з впровадженням когенераційних установок: по вул. Князів Коріантовичів, 56 у м. Кам’янець-Подільський; по вул. Миру, 1/139 у м. Старокостянтинів; по вул. Майборського, 5 у м. Хмельницький, встановлення когенераційної установки у масиві «Сонячний» м. Славута.
Таким чином заощаджені кошти забезпечують зменшення тарифів на послуги теплопостачання для населення на 7-8 відсотків.
До 2015 року планується розширити систему когенерації до 25 установок.
З метою більш ефективного використання енергоресурсів здійснюються заходи із санації житлових будинків та будівель бюджетних установ. У м. Кам’янець-Подільський започатковано програму «Теплий дім», яка у співвідношенні 50/50 об’єднує кошти мешканців багатоповерхівок та місцевого бюджету. У 2012 році утеплено 25 будинків. (Річна економія природного газу становить понад 120 тис. грн.).
 За рахунок коштів Кіотського протоколу у минулому році завершено реалізацію проектів з утеплення фасадів, покрівель, встановлення пластикових вікон та дверей на суму 27,8 млн. гривень.
Важливим залишається залучення до енергетичного балансу області альтернативних джерел енергії, а саме відновлення роботи малих ГЕС та будівництва сонячних електростанцій.
На теренах краю у рамках технічного співробітництва між Україною та Нідерландами компанією BGP Engineers розроблено та впроваджується пілотний Проект «Реконструкція малих ГЕС», так у лютому 2013 році введено в дію та підключено до мереж ПАТ «Хмельницькобленерго» Новолабунівської ГЕС в Полонському районі.
23 жовтня 2012 року у Ярмолинецького районі с. Ясенівка відбулося урочисте відкриття першої сонячної електростанції в Хмельницькій області потужністю 0,5 мВт. Станція вироблятиме 4,3 млн. кВт-годин електроенергії на рік. Сьогодні проводяться роботи зі збільшення потужності до 2 мВт. В 14 районах області відібрані земельні ділянки, на які виготовляється проектно-кошторисна документація з метою будівництва аналогічних електростанцій.
На сьогодні подано на експертизу проекти по будівництву сонячних електростанцій в Хмельницькому, Віньковецькому, Дунаєвецькому, та Новоушицькому районах.
Наступним етапом буде встановлення подібних електростанцій в інших районах, а також співпраця з промисловими підприємствами області: ДП «Новатор», ТОВ «Р.І.Н.О», ПАТ «Укрелектроапарат», ТОВ «Блок Майстер» щодо виробництва складових металоконструкцій, трансформаторних підстанцій, модулів для диспетчерського обслуговування.
На виконання Державної цільової економічної програми з енергоефективності на 2010-2015 роки у 2012 році подано на конкурс 51 проект. У поточному році вносяться зміни до існуючого переліку проектів (загальну сума необхідних інвестицій - 67,6 млн. гривень). Для реалізації даних проектів планується залучити кошти державного бюджету.
Переглядів: 672 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz