lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Головним завданням для аграріїв є завершення збору пізніх зернових
16:45
Головним завданням для аграріїв є завершення збору пізніх зернових
Під керівництвом заступника міністра аграрної політики і продовольства України Валерія Давиденка відбулась всеукраїнська селекторна нарада з питань стану завершення осінньо-польових робіт та цінової ситуації на продукти харчування, зокрема, овочі. Розпочинаючи нараду, Валерій Миколайович зазначив, що усі регіони України в стадії завершення збирання пізніх зернових культур. Крім того, цукрові буряки вже зібрано з площ 209 тис. га, що становить 73% від загального обсягу , при урожайності 389 ц/га, яка на 6% вища від минулорічного показника. «Сьогодні особливої уваги вимагає вирішення ситуації, яка склалась практично в усіх регіонах України, а саме, завершення посіву озимих зернових культур в найкоротші строки», - зауважив урядовець. Поряд з тим, він зазначив, що допоки погодні умови є сприятливими, осінній комплекс потрібно завершувати, це стосується і збирання пізніх зернових.
Що стосується продуктів овочівництва, то цінова ситуація, залежно від регіону, зазнає значних коливань. Такий стратегічний овоч як картопля, в деяких містах досягає цінової позначки 5,5 – 6 грн/кг. А тому, за словами Валерія Давиденка, потрібно шляхом проведення розгорнутих ярмаркових заходів представити до реалізації картоплю за значно нижчими цінами. Так як, є сільгосппідприємства, а також одноосібники, які мають бажання реалізувати картоплю за ціною 2,5 – 3 грн/кг. Підсумовуючи все сказане, урядовець висловив переконання в тому, що не зважаючи на деяку складну ситуацію яка склалась для вітчизняних аграріїв, ті завдання, які стоять перед агропромисловим комплексом України будуть реалізовані в повному обсязі.
Присутній в обласній студії заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук звертаючись до учасників обласного селектору зазначив, що насамперед перед подільськими аграріями гостро стоїть питання завершення збору пізніх зернових культур. Адже пропустивши оптимальні строки збору, кожний наступний день несе за собою втрати врожаю. Крім того, Володимир Іванович звернув увагу всіх учасників наради на проведенні заходів по боротьбі із мишовидними гризунами, значні популяції яких можуть нанести великої шкоди для майбутнього врожаю.
За матеріалами сайту ОДА.
Переглядів: 641 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz