lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Травень » 24 » Ініціативи Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка «Рідне село»
10:35
Ініціативи Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка «Рідне село»

Ініціативи Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка «Рідне село» спрямовані на стимулювання розвитку малих та середніх сільгоспвиробників

 

15 травня 2012 року в Українському Домі відбулася презентація та експертне обговорення Ініціативи соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село», що належить Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку.

Захід проведено на виконання поставлених Президентом України Віктором Януковичем пріоритетів державної політики, а саме реалізації соціальних ініціатив. Зокрема, стосовно того, що зі збільшенням валового виробництва сільськогосподарської продукції за рахунок його інтенсифікації, держава не повинна допустити скорочення виробництва продукції у господарствах сільських жителів та зменшення числа українців, що проживають у селах.

У подіумній дискусій при обговоренні Ініціативи взяли участь Голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України, Почесний президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич, Голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Микола Фурсенко, Керівник проекту USAID «АгроІнвест» Даніель Темен, Керівник проекту «Виконання Україною зобов’язань щодо членства в СОТ та європейської політики добросусідства у сільському секторі», експерт з питань інституційного розвитку Богдан Дроздовський.

Організатором заходу виступила Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, загалом у концертній залі «Українського Дому» зібралося понад 500 осіб.

Зокрема, на заході були присутні та долучилися до обговорення Ініціативи представники органів державної влади, заступники Голів ОДА (48 осіб), представники міжнародних організацій, проектів технічної допомоги, які діють в Україні (16 осіб), представники Всеукраїнської асоціація сільських та селищних рад (100 осіб), представники Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (71 особа), представники Асоціації фермерів та приватних землевласників України (46 осіб), представники Профспілки працівників агропромислового комплексу (30 осіб), представники Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України (18 осіб), представники Аграрного союзу України (28 осіб), представники НААН України, ректори профільних ВНЗ України (29 осіб), представники Фізкультурно-спортивного товариства «Колос» АПК України (28 осіб), а також представники ЗМІ (50 осіб).

Ініціатива «Рідне село» розроблена з метою залучення сільських територіальних громад до загальних економічних процесів та, внаслідок цього, поліпшення умов проживання на селі. Основний принцип, що пропонується ініціативою розвиток сільськогосподарської кооперації.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк зокрема зазначає, що створення системи кооперації дасть змогу дрібному виробнику отримати державну підтримку і пришвидшить доступ до кредитних ресурсів.

На сьогодні одним із основних напрямків державної політики в агросекторі стає всебічний розвиток сільських територіальних громад України. На жаль, за останні роки поруч із активним розвитком великтоварного виробництва пригальмувався розвиток малих та середніх сільгоспвиробників, також малу активність у економічних процесах проявляють сільські територіальні громади. Саме з метою залучення їх до цих процесів та поліпшення умов проживання на селі й розроблено Проект «Рідне село». Основний принцип, що закладається в цей проект, – розвиток сільськогосподарської кооперації.

Відповідно до статистичних даних, у господарствах населення на сьогодні виробляється значна частка сільгосппродукції. Так, у 2011 році в господарствах населення було вироблено: близько 80% молока, 47% м’яса, 98% картоплі, 37% яєць. Крім того, в господарствах населення утримується 77% корів, 56% свиней, 47% питці. Це значні частки у загальному виробництві, які здебільшого не залучаються до економічного обороту.

Саме кооперативні формування дадуть можливість: включити вироблену фермерськими та селянськими господарствами продукцію в маркетинговий ланцюг, підвищити додану вартість продукції шляхом покращення первинної обробки та зберігання, підвищити безпечність та якість сільськогосподарської продукції.

Крім того, кооперативи можуть стати ефективним механізмом згуртування селян та дадуть можливість вирішити цілу низку їх соціально-економічних проблем.

Слід також нагадати, що кооперативний рух добре розвинений у більшості провідних краї світу (США, Канада, Корея, Китай, держави-члени ЄС).

Так, 80% сільськогосподарської продукції Скандинавії, 65% – Нідерландів, 52% – Німеччини, Іспанії, Франції знаходять збут через сільськогосподарську кооперацію. А в США кооперація – це переробка молока 82%, збут продукції – 30%, виробництво цукру – 51%, оптові ринки худоби – 40%, постачання добрив – 45%, пального – 44%. Кооперативи Китаю та Японії реалізують на внутрішньому та зовнішньому ринках понад 90% сільськогосподарської продукції.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк підкреслює, що створення системи кооперації дасть змогу дрібному виробнику отримати державну підтримку, і пришвидшить доступ до кредитних ресурсів. Для цього, окрім вже діючих механізмів державної підтримки (цінового регулювання, виробничих дотацій, субсидій на придбання ресурсів, податкових субсидій, кредитної підтримки, фінансування загальних послуг і програм сільського розвитку), зусилля будуть спрямовуватися на підтримку розвитку малого і середнього бізнесу.
Переглядів: 675 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz