lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Як децентралізувати Хмельниччину вчитимуть європейські експерти
16:58
Як децентралізувати Хмельниччину вчитимуть європейські експерти

Хмельницька область є лідером з кількості створених територіальних громад. Вже обрано 12 керівників об’єднаних територіальних громад.

Про це йшлося на презентації проекту “Експертна та інформаційна підтримка процесу реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні”.

На заході розповіли про ефективне досягнення новоутвореними громадами Хмельницької області позитивних результатів у діяльності Проекту. Організатори сподіваються, що після цього досвід Хмельниччини зможуть переймати всі інші регіони України.

Зокрема, реалізацію проекту на Хмельниччині підтримуватиме GIZ Бюро.

“Німеччина всіляко підтримує муніципальні реформи та процес децентралізації в Україні. Проте кожна країна має знаходити свій власний шлях. При цьому також важливо зважати на успішний досвід інших країн, які вже пройшли через подібні процеси у Європі. Ми допоможемо розробити стратегічні плани розвитку двох громад”, – зазначив експерт GiZ Бюро в Україні з питань управління публічними фінансами Роман Іванов.

Основна сфера діяльності цього проекту – методична допомога з підготовки проектів та навчання для різних категорій (від депутатів до бухгалтерів), стратегічне планування та сприяння формуванню нової місцевої ідентичності.

Керівник проекту і експерт з децентарлізації Анатолій Ткачук наголосив, що зараз об’єднались різні сільради і треба зробити все для того, аби за деякий час ніхто не згадував з якої він був сільради. Це має бути нова місцева ідентичність, що включатиме нові свята і нові способи діяльності.

Він вважає, що це безмежне поле для співпраці місцевої влади, бізнесу, науковців, культурних діячів, культурологів. Також важливим фактором є презентація нових громад світу: кожна має бути представлена в інтернеті.

В рамках проекту планується профінансувати розробку двох схем планування для об’єднаних громад різних типів та двох стратегій. Спільно із проектним інститутом буде створено просторову карту розвитку громади, що включатиме резервацію земель, зонування. За словами Анатолія Ткачука, це відкриє громаду для бізнесу.

Наразі не відомо, які саме це будуть громади, проте можна вже сказати, що одна з них буде міська, а друга селищна.

Це будуть дві найбільш активні громади, що покажуть своє бажання працювати в нових умовах. Коли триватиме розробка цих двох схем, всі інші громади, що створені в області, матимуть можливість брати участь у різних заходах, вчитись та переймати досвід.

Переглядів: 471 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz