lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Вересень » 19 » Юрій Кучерук: я прийшов працювати
15:27
Юрій Кучерук: я прийшов працювати
Голова Теофіпольської районної адміністрації Юрій Кучерук дав інтерв’ю газеті «Життя Теофіпольщини»:
Отож, Юрію Юрійовичу, ви очолили райдержадміністрацію, тобто місцеву виконавчу владу, у районі, скажемо відверто, депресивному. Які маєте наміри? Які результати хочете отримати?
- Усвідомлюю відповідальність, покладену на мене. Але важка ситуація, наявність багатьох проблем соціально-економічного розвитку склалася не лише у Теофіпольському районі, а й в цілому в Україні. Та діюча влада, Президент Віктор Янукович, голова облдержадміністрації Василь Ядуха мають чітку програму дій, спрямовану на розв’язання гострих проблем, на покращення життя людей. Маю на увазі програму «Україна для людей», соціальні ініціативи Президента. Вони дають конкретний напрямок дій владі на місцях, вказують, як цілеспрямовано досягати позитивних результатів. Тому мої наміри такі: Теофіпольський район має бути одним з найкращих не лише у Хмельницькій області, а й в Україні. Таку ставлю собі планку.
Яким чином будете цього досягати? Найперше, як будете наповнювати районний бюджет? Адже на сьогодні його дефіцит складає 9,5 млн. гривень, при тому, що сподіватися на стовідсоткове його перекриття за рахунок субвенцій з Державного чи обласного бюджетів не варто. Як будете сприяти наповненню бюджетів селищних та сільських рад, аби вони були самодостатніми? Як будете зменшувати дотаційність району, адже вона упродовж багатьох років складає біля 80%?
- Маю стосовно цього дуже важливого питання визначений план. Перше. Оскільки у районі мають місце невпорядковані земельні відносини, тобто значна частина земель сільськогосподарського призначення обробляється без укладення договорів оренди, і, відповідно, не сплачуються податки, місцеві та районний бюджет недоотримують значні суми коштів. Тому сільгоспвиробникам, які це допускають, встановимо чіткий термін, за час якого вони будуть зобов’язані укласти договори оренди. Почнемо з великих агропідприємств, далі дійдемо до дрібних та одноосібників. Всі повинні сплачувати податки. Друге. Зобов’яжемо орендарів земельних ділянок укласти довгострокові соціальні угоди з громадами ( на строк договорів оренди земельних паїв), суттєво підвищимо розмір плати з 1-ого оброблюваного гектара землі. Сільгоспвиробники повинні виконувати свій обов’язок перед громадою. Я особисто докладу зусиль, аби ці угоди були укладені. Третє. Будемо серйозно працювати над подоланням тіньової зайнятості, адже сплата податку з доходів фізичних осіб складає суттєву частку наповнення бюджету. І наступне. Оскільки у районі розвивається тваринництво, виробляється молоко (так, станом на 1 вересня 2013 року вироблено всіма категоріями сільгосппідприємств та населенням 151407 тонн молока, в день продається, тобто вивозиться за межі району 49,3 тонни молока), маю наміри зайти серйозного інвестора, який би побудував молокозавод. Щоб вивозилася не сировина, тобто молоко, а готова продукція. Це, відповідно, створення нових робочих місць, надходження до бюджету. Переконаний, що завдяки таким чинникам зменшимо відсоток дотаційності району, подолаємо, а в наступні роки не допустимо дефіциту бюджету.
Конкретніше, будь ласка, про проблему дефіциту районного бюджету, тобто про фінансування до кінця 2013 року галузей освіти та охорони здоров’я.
- Бачу один шлях позитивного вирішення цього питання: це послідовні дії з подальшого реформування освіти та медицини, запровадження енергозберігаючих технологій. Це суттєво зменшить дефіцит бюджету, відповідно зменшиться розмір субвенції з Державного бюджету для перекриття дефіциту. При цьому якість надання освітніх та медичних послуг буде не знижуватися, а обов’язково підвищуватиметься. Переконаний, що це нам  вдасться досягнути.
Як бачите розв’язання ще однієї  болючої проблеми району – його жахливі дороги?
- Спільними зусиллями влади, громад, сільгоспвиробників будемо ремонтувати дороги у кожному населеному пункті. Скажу відверто: я не чарівник, одразу всі поремонтувати не вдасться, та буду робити все можливе і неможливе, аби дороги стали кращими, аби люди не нарікали. Завдяки підтримці голови облдержадміністрації Василя Ядухи, порозумінню з депутатом обласної ради, генеральним директором ПАТ «Теофіпольський цукровий завод» Вадимом Лейві вирішене питання завезення найближчим часом щебеню з Нігинського кар’єру для ремонту доріг Михиринецької територіальної громади. Докладу також зусиль, аби була забезпечена матеріально-технічними ресурсами для стабільної роботи філія «Теофіпольський райавтодор», аби дороги районного та обласного значення були у доброму стані.
Щоб успішно працювати задля покращення життя громади району, вам  потрібна команда однодумців, здатних виконувати поставлені завдання. Як думаєте її сформувати? Чи оцінюєте людей за політичною ознакою?
- Я прийшов працювати, тобто об’єднати зусилля райдержадміністрації, селищних та сільських рад, бізнесу, районної та місцевих рад задля розв’язання проблем громад району. Ніякої політики, тільки робота на благо громади. У моїй команді не місце хабарникам та чиновникам, які не розділяють моїх намірів. То ж кадрові зміни – неминучі. Я радий, що знайшов порозуміння та співпрацю з головою районної ради Віктором Лебединським.
Як відноситесь до критики?
- Вона має бути лише конструктивною. Знаєте, в кабінеті мого батька, а він багато років працював керівником військово-транспортного підприємства, висів напис: «Заперечуєш – пропонуй, пропонуєш – виконуй». Якщо хтось дозволяє собі критикувати владу, я хочу його запитати: «А що особисто ти зробив для вирішення того чи іншого питання?» Критику просто заради критики я не сприймаю. То ж чекаю на конструктивні пропозиції, таке завжди буду підтримувати.
І, насамкінець, аби покласти край чуткам, розкажіть про себе.
 - Я одружений, у мене прекрасна сім’я. Я дуже поважаю свою дружину, у мене двоє дітей. Моя родина – моє найбільше багатство. Це мій надійний тил, моя фортеця. Підтримка родини допомагає мені у реалізації життєвих планів, у виконанні поставлених завдань.
Дякую за розмову, Юрію Юрійовичу. Сили вам, мужності, успіхів на цій посаді.
 
 
Розмовляла Галина Тебенько 
Переглядів: 1078 | Додав: andriy | Рейтинг: 3.9/9
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz