lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Квітень » 15 » “Ми повинні змусити “горе-керівників”, які не виплачують людям зароблені гроші, звітувати перед громадою, віднайти усі можливості, щоб лікві
09:12
“Ми повинні змусити “горе-керівників”, які не виплачують людям зароблені гроші, звітувати перед громадою, віднайти усі можливості, щоб лікві
Питання недопущення росту боргів із заробітної плати, підняття рівня оплати праці та легалізація трудових відносин залишаються пріоритетними напрямки роботи обласної державної адміністрації. Сьогодні на спільному засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення голова адміністрації наголосив на тому, що пріоритетами роботи у цій галузі на 2013 рік є:
- недопущення зниження зарплатного мінімуму;
- впорядкування і заповнення ставок (особливо бюджетників);
- ліквідація неповної зайнятості працівників;
- легалізація бізнесу.
За результатами проведеної роботи у 2012 році виплачено 7,3 млн. грн. заборгованої заробітної плати. Повністю ліквідовано борги на 40 підприємствах-боржниках у сумі 3,9 млн. гривень. Область увійшла в число 9 областей, які виконали доручення Уряду про щомісячне погашення заборгованості не менше 5%, до боргу, що склався на 1 вересня 2012 року.
Також, за результатами роботи в минулому році збільшився розмір середньомісячної заробітної плати на 350 грн. (з 2075 грн. до 2425 гривень).
Разом з тим, ряд проблемних питань потребують втручання керівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, насамперед правоохоронних органів.
"Віднайти і примусово привести до відповідальності керівників, які не виплачують зарплатню працюючим, уникають відповідальності – таке доручення правоохоронним органам. – наголосив очільник області. - "Горе-керівники” не сховаються від людського осуду та повинні відповідати. Ці питання напряму стосуються відповідальності влади на місцях. Не треба втручатись у бізнес, проте потребує втручання те, що турбує людей”
За моніторинговими даними станом на 1 квітня поточного року заборгованість із заробітної плати складає 15,5 млн. гривень.
У структурі боргу заборгованість:
- на 14 економічно активних підприємствах складає 4,4 млн. грн. або 28% від загального боргу по області;
- на 18 підприємствах-банкрутах – 9,5 млн. грн. або 62%;
- на 4 економічно неактивних підприємствах – 1,6 млн. грн. або 10 відсотків.
З початку року утворилась заборгованість із заробітної плати на: Дочірньому підприємстві Славутського монтажного управління "Теплоенергомонтаж" (м. Нетішин) у сумі 87 тис. грн. та станом на 1 квітня поточного року складає 209 тис. грн.; Учбово-виробничому підприємстві УТОГ (м. Кам'янець-Подільський) борг 89 тис. гривень.
У лютому поточного року, у порівнянні до лютого минулого року, заробітна плата одного штатного працівника по області зросла на 187 грн. або на 8% і становила 2463,0 грн. (по Україні - 3044 гривні). За січень-лютий 2013 року – 18 місце - 2397,4 гривень.
Зменшення заробітної плати у лютому місяці відбулося у 7 районах та 3 містах обласного значення, зокрема, у містах Кам’янець - Подільський – на 166 грн., Шепетівка – на 55,0 грн. та Славута – на 26 гривень.
За січень-лютий 2013 року в області створено 4,7 тис. нових робочих місць, що становить 19,5% до річного завдання. Разом з тим, ліквідовано 3,0 тис. робочих місць. Співвідношення створених робочих місць до ліквідованих складає 155,0 відсотків.
Найнижчий показник створення нових робочих місць по відношенню до ліквідованих спостерігається у Летичівському районі – 37%, Полонському – 55% та Старосинявському – 67 відсотка.
Ще одним нагальним питанням, що потребує втручання влади та ефективної роботи податківців є виведення підприємств із тіні. Разом з тим, хвилює обласну владу і питання збільшення позапланових перевірок підприємців різними контролюючими державними органами. З цього приводу голова адміністрації доручив налагодити роботу "гарячої телефонної лінії”, на яку будь-який мешканець області міг би повідомити "про факти здирництва, позапланових візитів до людей, які працюють легально та сплачують усі соціальні внески. Особливе занепокоєння голови адміністрації у цьому сенсі викликають аграрні підприємства, які є "донорами бюджету”.
"Щоденна кропітка робота влади на місцях по виконанню завдань Президента України, на благо людей, підвищення заробітної плати, соціальних стандартів життя людей – ось наше основне завдання”, - підсумував голова адміністрації Василь Ядуха.
Переглядів: 624 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz