lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 28 » Микола Азаров: У нас є план врегулювання протиріч на шляху до Асоціації з ЄС
11:38
Микола Азаров: У нас є план врегулювання протиріч на шляху до Асоціації з ЄС
В України є план врегулювання протиріч, які виникли в ході переговорів щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів 27 листопада 2013 року.
Глава Уряду зазначив, що три роки Президент і Уряд змушені були вести переговори як з Європейським Союзом, так і з Росією, занепокоєною наслідками зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом для власної економіки.
«Ми принципово вирішили, що рівноправна участь у найбільшому за обсягом і одному з найбільш технологічних ринків світу – Європейському – це реальний шанс структурної перебудови та модернізації економіки України. Водночас ми переконували, що така участь не створює загрозу Росії, навпаки, відкриває нові можливості співпраці, - зазначив Микола Азаров. - Ці переговори з кожним з партнерів окремо не привели до врегулювання протиріч».
Місяць тому в Мінську глави держав Митного союзу прийняли заяву про те, що негайно після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом для України фактично буде скасовано режим вільної торгівлі з країнами  Митного союзу. Це означає, що негайно втратять роботу близько 400 тисяч українських робітників, а далі навіть важко порахувати, скільки ще. Закриються найбільші українські підприємства, різко згорнеться малий і середній бізнес, а доходи бюджету не забезпечать виконання соціальних зобов’язань держави.
За словами Глави Уряду, проти такого сценарію рішуче виступили промисловці і підприємці, профспілки, які однозначно донесли свою позицію до Президента і Уряду, і Уряд не міг закривати на це очі.
«Європейський Союз не дав практичної відповіді на наші неодноразові звернення щодо пошуку компенсаторів втрат України від закриття ринків Митного союзу. Ми не отримали жодного підтвердження щодо підтримки з боку європейських і світових фінансових інститутів», - зазначив Микола Азаров.
За його словами, буквально напередодні підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом Міжнародний валютний фонд висунув Україні абсолютно неприйнятні умови надання кредиту.
Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд України не може погодитись на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вдвічі і водночас на заморожування заробітних плат, пенсій, стипендій і всіх соціальних допомог, не може піти на різке скорочення доходів бюджету – а отже, на звільнення лікарів, вчителів, викладачів вузів, зменшення бюджетних місць для студентів тощо. Також Уряд не погоджується з перспективами девальвації національної валюти – це призведе до різкого подорожчання імпортних товарів, в першу чергу, ліків, також не може відмовитись від підтримки сільськогосподарських товаровиробників, що приведе до подорожчання продуктів харчування.
Виконання названих вимог МВФ однозначно призвело б до соціального колапсу і дискредитації курсу європейської інтеграції України в очах українців.
«Стало очевидно, що в умовах, які склалися, переговори щодо врегулювання гострих проблем, з якими зіткнулась Україна, треба продовжити, - наголосив Микола Азаров. - Ми повинні виробити умови, за яких наша економіка уникне катастрофічних втрат, а люди – краху європейських сподівань і обвального погіршення рівня життя. У нас є план врегулювання протиріч. Вони виникли, як видно, в трикутнику інтересів України, Європейського Союзу і Росії. Тому логічно і успішно їх можна вирішувати у тристоронньому форматі.  Хто закриває на це очі, той насправді гальмує процес підписання Угоди про асоціацію».
Микола Азаров наголосив, що «наша позиція заснована на інтересах України». Саме з таким посланням нашим партнерам Президент України візьме участь у вільнюському саміті «Східного партнерства».
«Хочу підкреслити, що мета тристоронніх переговорів: зняти протиріччя і підписати Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом на кращих для України умовах, не втрачаючи ринків ні Росії, ні ЄС», - наголосив Микола Азаров.
Прем’єр-міністр зазначив, що для цього необхідно відновити нормальний торгово-економічний режим з Росією та домовитись про конкретну, на ринкових принципах, допомогу, яку більш сильна економіка Європейського Союзу може надати економіці України у перехідний період.
Переглядів: 663 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz