lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 15 » Микола Кулеба наголосив на необхідності впровадження наставництва на національному рівні
17:50
Микола Кулеба наголосив на необхідності впровадження наставництва на національному рівні

 «Наставництво – це форма роботи з дітьми-сиротами, які виховуються  в інтернатних закладах з метою підготовки до  самостійного життя. Наставництво допомагає дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, в засвоєнні соціальних ролей, норм та моделей поведінки, прийнятих у суспільстві, та  ґрунтується на принципах взаємної згоди, поваги, довіри між наставником та дитиною», -зазначив Микола Кулеба під час Всеукраїнської конференції наставників.

Наразі в інтернатних заклад України виховується близько 100 тисяч дітей, із них близько 7 тисяч – це діти-сироти, більшість з яких – діти  шкільного віку та діти з певними захворюваннями. Більшість із цих дітей з різних причин ( вік, стан здоров’я) практично не мають шансів бути усиновленими  чи влаштованими в інші форми сімейного виховання. Проживання в інтернатному закладі наносить невиправну шкоду емоційно-психологічному стану дитини і, як наслідок, діти виходять у доросле життя, не маючи необхідних соціальних вмінь і навичок.  Допомогти підготуватись дітям до життя поза межами закладу можуть наставники. 

Наразі в Україні пошуком, навчанням та супроводом наставників займаються волонтери проекту «Одна надія», який діє з 2009 року. За цей час відповідну підготовку пройшло близько 1500 наставників. Сьогодні 800 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування отримують допомогу наставників. В 14 областях України на громадських засадах працює близько 1100 наставників. Частина із них, 250 наставників зі всієї України, а також представники громадських організацій , які працюють у сфері захисту прав дітей, взяли участь у Всеукраїнській конференції наставництва. Присутні розповіли про власний досвід роботи в проекті наставництва, поділитись планами щодо розвитку наставництва в кожному окремому регіоні та задали Уповноваженому з прав дитини питання, які найбільше хвилюють. Одна з найпоширеніших проблем - це небажання керівників інтернатних закладів співпрацювати з наставниками.

Уповноважений зазначив, що такі проблеми виникають через неврегульованість законодавством питання наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Микола Кулеба також повідомив, що зараз ведеться робота над проектом Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/mikola-kuleba-nagolosiv-na-neobhidnosti-vprovadzhennya-nasta-36305

Переглядів: 534 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz