lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Березень » 19 » «Нове життя – нова якість материнства та дитинства»
09:51
«Нове життя – нова якість материнства та дитинства»

Під патронатом Президента В.Ф. Януковича в Україні реалізується Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Хмельницька область ввійшла до переліку областей, де впроваджується проект «Нове життя», у ході реалізації якого на базі обласної лікарні планується відкриття обласного перинатального центру, для його розташування виділено п'ятиповерховий корпус, добудований у 2009 р.

Наразі на повну потужність триває реконструкція та перепланування приміщень площею 2900 квадратних метрів. В обласному перинатальному центрі буде проводитись  реанімація новонароджених. Після пологів якісну медичну допомогу надаватимуть і новонародженим, і матерям. Для цього обласний перинатальний центр буде оснащеним найсучаснішим технологічним обладнанням. Матері після пологів перебуватимуть у комфортних палатах, а новонародженим надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу досвідчені лікарі.

У ході реалізації проекту «Нове життя – нова якість материнства та дитинства» триває навчання медперсоналу. Лікарі перинатального центру підвищують свою кваліфікацію на курсах та тренінгах, переймаючи досвід своїх колег з вітчизняних ПЦ та медиків із зарубіжжя. Передбачається, що обласний перинатальний центр буде базою для кафедри акушерства і гінекології. Втілення у життя національного проекту дасть змогу акумулювати в одному місці відповідне медичне обслуговування, найсучасніше медобладнання, на якому працюватимуть висококваліфіковані фахівці. Для цього з держбюджету та обласного бюджету виділяються значні кошти. Загалом, на фінансування національного проекту «Нове життя -  нова якість материнства і дитинства» у Хмельницькому буде виділено понад 12,3  млн. грн.  на придбання обладнання та близько 6,5 млн. грн. для проведення ремонтно – будівельних робіт. До відкриття обласного перинатального центру приєднаються і благодійні організації: з Фондом В. Пінчука «Колиски надії» погоджено фінансування обладнання на 3,7 млн. грн.

Для ефективного надання перинатальної допомоги з метою важливою є проблема кадрів. З метою обміну досвідом кадрів обласного перинатального центру управління охорони здоров'я Хмельницької ОДА з 2012 р. організовує стажування медиків безпосередньо на робочому місці. З початку 2012 р. в обласному перинатальному центрі проводиться цільова фахова підготовка лікарів обласного перинатального центру на курсах тематичного удосконалення. Зокрема, у першому півріччі на курсах технічного удосконалення кафедри НМАПО підготовлено 6 з 10 працюючих лікарів акушерів-гінекологів та 3 з 5 анестезіологів.

Медичними працівниками області у тісній співпраці із засобами масової інформації проводилось інформування населення  про реалізацію Національного проекту «Нове життя - нова якість материнства та дитинства» на території Хмельницької області. Протягом 2012-2013 р.р., станом на 13.03.2113р., підготовлено та проведено на обласному телеканалі «Поділля-Центр» 18 телепередач, 6 радіопередач, опубліковано 8 статей в обласній та місцевій пресі. Розміщено 17 статтей на веб-сайті Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації та на офіційному сайті облдержадміністрації на банері «Нове життя».


Переглядів: 622 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz