lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 12 » Обговорено реалізацію Ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"
12:54
Обговорено реалізацію Ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд"
11 лютого під головуванням заступника голови райдержадміністрації Юрія Маєвського проведено нараду з працівниками апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації з питання реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» по якому інформував начальник відділу організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації Віталій Подчинюк. Він, зокрема зазначив, що у вересні 2011 року Україна приєдналася до міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», підтвердивши, що поділяє основні принципи Партнерства: забезпечення прозорості державного управління, залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, протидії корупції та впровадження нових інформаційних технологій.
На початку 2012 року у тісній співпраці з громадськістю Кабінет Міністрів України розробив національний план дій з впровадження Ініціативи, який був представлений учасникам конференції Партнерства у м. Бразиліа (Федеративна Республіка Бразилія). План на 80 відсотків складається з заходів, запропонованих громадськістю.
У липні 2012 року Урядом схвалений деталізований план заходів з впровадження Ініціативи. Крім того, створена Координаційна рада з реалізації Ініціативи, до складу якої увійшли представники органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства. Також за участю міжнародних організацій, що працюють в Україні та підтримують впровадження Ініціативи, утворена Міжнародна рада і в новому плані дій України на 2014-2015 роки.
З метою залучення громадськості до формування та реалізації державної політики  протягом 2012 року в Україні суттєво оновилася законодавча база з питань діяльності інститутів громадянського суспільства: прийняті Закони України «Про громадські об'єднання» та «Про благодійництво та благодійні організації».
Кабінет Міністрів України та Мін'юст забезпечили вчасне прийняття підзаконних актів, необхідних для належної реалізації Закону України «Про громадські об'єднання». З метою створення належних умов для залучення громадян до вирішення питань місцевого значення робочою групою, утвореною Урядом, розроблений проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про органи самоорганізації населення», зокрема щодо унормування питання проведення загальних зборів (конференцій) членів територіальних громад за місцем проживання.
Значна увага приділялася питанням сприяння розвитку громадянського суспільства та участі громадськості у прийнятті державних рішень з боку керівництва держави. Так Президентом України у 2012 році утворена Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства, а також затверджена Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.
Для забезпечення доступу до публічної інформації починаючи з 9 травня 2011 р. (з моменту вступу в дію Закону), органами виконавчої влади надані понад 90 тисяч відповідей на запити на інформацію та відкриті близько 290 тис.документів. На 92 % запитів відповіді надані протягом 5 днів,а кількість відмов становила 3 %.
Урядом передбачені завдання щодо поліпшення нормативно-правового забезпечення з метою запобігання і протидії корупції. Зокрема, заплановане
розроблення проектів законів України щодо виконання рекомендацій, наданих країні за результатами третього раунду моніторингу Групи держав Ради Європи проти корупції та Стамбульського плану дій Організації економічного співробітництва та розвитку, а також регіональних программ запобігання і протидії корупції.
З метою законодавчого врегулювання питань щодо надання адміністративних послуг та спрощення доступу громадськості до отримання таких послуг прийнято Закон України «Про адміністративні послуги». На сьогодні Законом України «Про адміністративні послуги»,який набрав чинності 7 жовтня 2012 р., визначені правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг, основні вимоги до регулювання організаційного забезпечення та надання адміністративних послуг, створення центрів надання
адміністративних послуг, функціонування Єдиного державного порталу адміністративних послуг, ведення Реєстру адміністративних лослуг. Відповідно до Закону створюється та забезпечується ведення Реєстру адміністративних послуг – єдиної комп'ютерної бази даних про адміністративні послуги, які надаються державними органами та органами місцевого самоврядування.
З метою впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії Уряд схвалив Стратегію розвитку інформаційного суспільства, Концепцію реформування законодавства у сфері використання інфраструктури відкритих цифрових ключів та надання електронних довірчих послуг.
В рамках реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» пріоритетним завданням Уряду у напрямі впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії залишається впровадження кращої практики електронного урядування у роботу всіх центральних і місцевих органів виконавчої влади, подальший розвиток автоматизованих систем, покликаних спростити взаємодію громадян з органами влади та державними установами.
Юрій Францович підвів підсумки наради та зазначив, що основними принципами реалізації Ініціативи  «Партнерство «Відкритий уряд» є забезпечення прозорості державного управління, залучення громадськості до формування державної політики шляхом консультацій з громадськістю, публічних обговорень. На виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо спрощення доступу населення до адміністративних послуг, наразі в районі проводиться робота спрямона на відкриття центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), відкриття якого дасть змогу більш плідно та результативно реагувати на звернення та вирішення різнопланових питань громадян.
 «Наша робота має спрямовуватися  на благо людей. Потрібно бути відкритими, уміти вислухати, зрозуміти кожного та допомогти у вирішенні проблемних питань» - зазначив посадовець.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 578 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz