lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Серпень » 29 » Педагогічна конференція
15:42
Педагогічна конференція

          29 серпня 2012 року в районному кінотеатрі «Україна» відбулася традиційна напередодні нового навчального року серпнева конференція освітян району, на яку запрошувалися керівництво райдержадміністрації та районної ради, директори шкіл та їх заступники, голови профкомів, педагоги-організатори, вчителі, керівники господарств, організацій, установ району, голови сільських та селищних рад, представники засобів масової інформації.

Вела конференцію виконуюча обов’язки начальника відділу освіти райдержадміністрації Наталія Поліщук.

         Насамперед, представники трудових педагогічних колективів поклали корзини квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, визволителям Теофіпольщини від фашистських загарбників і жертвам політичних репресій та голодоморів.

         Далі учасники зібрання обрали президію та секретаріат конференції.

На порядок денний конференції виносилось питання «Про підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти Теофіпольського району у 2011/2012 навчальному році та завдання на 2012/2013 навчальний рік».

Голова райдержадміністрації Володимир Довжук привітав присутніх з наступаючим святом Першого Дзвоника.

«Сталий розвиток сучасного суспільства великою мірою залежить від спроможності освіти. Освіта і наука є сьогодні реальним і найпотужнішим фактором розвитку економіки. Саме тому забезпечення високоякісної освіти на всіх її етапах і рівнях, рівний доступ до неї всіх мешканців України розглядаються сьогодні як пріоритетні завдання, а започатковані Президентом України Віктором Януковичем системні соціальні та економічні реформи охоплюють в великій мірі і галузь освіти. Програма економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» передбачає підвищення конкурентоспроможності української освіти, інтеграцію системи національної освіти в єдиний європейський освітній простір. У травні 2012 року затверджено новий Державний стандарт – Базовий компонент дошкільної освіти. Під час його розроблення вивчено кращий світовий досвід і проведено надзвичайно широке громадське обговорення документу. Після дворічної апробації схвалено програму розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт». Також Уряд проголосив відновлення дитячих садків пріоритетною сферою діяльності всіх ланок освіти. За два роки в Україні стало на 650 дитячих садків більше. З них лише у І півріччі 2012 року відкрито 199 нових дошкільних закладів, завдяки чому кількість дітей, які здобувають дошкільну освіту, досягла в країні понад 1 млн. 385 тис., що на 171 з половиною тисячі більше, ніж у період коли починалась ця робота. З 2012-2013 навчального року розпочнеться впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм для початкової школи, а з 1 вересня 2013 року впроваджуватиметься Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти. Вчора на колегії міністерства освіти і науки розглядалось саме питанням стану готовності навчальних закладів до нового навчального року та особливості впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти…» - наголосив Володимир Віталійович.

         Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Наталія Поліщук звернула увагу присутніх на здобутки, перспективи та проблеми забезпечення дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти в районі

         Голова районного комітету профспілки працівників освіти району Ніна Киричок ознайомила присутніх із станом соціально-економічного захисту працівників освіти.

          Участь в обговоренні даних питань взяли деякі директори, заступники директорів, вчителі навчальних закладів району.

          Освітяни одноголосно ухвалили рішення та рекомендації районної серпневої конференції педагогічних працівників.

Переглядів: 689 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz