lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Позашкільна освіта Хмельниччини: проблеми та перспективи
17:47
Позашкільна освіта Хмельниччини: проблеми та перспективи
16 жовтня відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення доступу кожної дитини до позашкільної освіти», ініційоване Міністерством освіти і науки України за участю керівників державних центрів позашкільної освіти. Також у роботі круглого столу взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко та ректор Інституту екології, економіки та права, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова Олена Биковська.
Одними із головних завдань позашкільної освіти, визначених Законом України «Про позашкільну освіту», є створення умов для творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку вихованців, учнів і слухачів; пошук, розвиток та підтримка здібних, обдарованих і талановитих.
Вадим Дмитрович зазначив, що Президент України Віктор Янукович велику увагу приділяє розвитку позашкілля, про що свідчить прийняття цілої низки нормативно-правових актів. Особливе місце тут посідає Національна стратегія розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, метою якої є підвищення доступності якісної, конкурентоспроможної освіти відповідно до вимог інноваційного сталого розвитку суспільства та економіки; забезпечення особистісного розвитку людини відповідно до її індивідуальних здібностей, потреб на основі навчання протягом життя.
Діяльність позашкільних навчальних закладів у поточному навчальному році здійснюється з урахуванням завдання, визначеного соціальними ініціативами Президента України, а саме: створення умов для охоплення позашкільною освітою не менше 70% дітей шкільного віку.
Посадовець зазначив, що позашкільниками Хмельницької області проведено активну, цілеспрямовану роботу щодо залучення учнівської молоді до участі у роботі гуртків різних напрямів.
Так, за результатами попереднього моніторингу сьогодні 74 позашкільними закладами Хмельниччини охоплено понад 65 тис. учнів, що на 10% перевищує відповідний минулорічний показник 41,7%. Тенденція зростання контингенту вихованців набрала чималих обертів.
Координацію діяльності всіх позашкільних навчальних закладів Хмельниччини здійснюють 4 обласні центри учнівської молоді – науково-технічної творчості, еколого-натуралістичний, туризму і краєзнавства та фізичного виховання.
За результатами участі учнівської молоді регіонів у всеукраїнських оздоровчо-масових заходах з науково-технічного напряму вже чотири роки поспіль обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді посідає перше місце, а за результатами якісних показників у 2011 та 2012 роках утримує друге місце в Україні.
Олена Биковська акцентувала увагу на основних напрямках роботи з педагогами позашкільних навчальних закладів щодо їх професійного розвитку. Також зосередила увагу на кадровому забезпеченні закладів позашкільної освіти та запропонувала основні складову професійного розвитку педагогів.
Вадим Дмитрович наголосив на необхідності випуску фахівців з позашкільної освіти на базі Хмельницьких вищих навчальних закладів.
Ю.Наконечний
За матеріалами сайту ОДА.
Переглядів: 726 | Додав: Inna | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz