lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Президент дав старт Суспільному мовленню
13:27
Президент дав старт Суспільному мовленню

Президент Петро Порошенко взяв участь у презентації Суспільного мовлення та публічно поставив підпис під Законом про суспільне телебачення та радіомовлення.
«Це той закон, якого Україна чекала 23 роки. То у влади не вистачало волі, то майже завжди не було бажання цим займатися, бо влада завжди хотіла контролювати медіапростір і вважала, що ввести суспільне телебачення – це просто випустити джина з пляшки. Це – та ціна, яку влада має платити за демократію», – заявив Президент.
Глава держави відзначив, що депутати, проголосувавши за цей закон, дали можливість відкрити нову сторінку свободи слова в Україні. «І в мене ніколи не було сумнівів – суспільному телебаченню так», – наголосив Петро Порошенко.
Президент зазначив, що він особисто дуже залежить від інформаційного середовища і, повертаючись додому уночі, півгодини приділяє перегляду інформаційних ресурсів в інтернеті. «Я вважаю себе дуже добре поінформованою людиною. І коли я дивлюсь телебачення, або слухаю радіо, або дивлюсь інтернет, я не можу сказати, що зі всім згоден. Інколи я вважаю, що і сюжети подаються не об’єктивно, і інформація не завжди точна. Але ми маємо звикати жити в цьому середовищі. Я гордий тим, що за багато місяців своєї президентської діяльності я ніколи нікому не подзвонив і не сказав, подобається мені чи ні той або інший сюжет», – сказав Петро Порошенко.
Глава держави нагадав слова, які приписують Вольтеру: «Я не згоден з жодним словом, яке Ви кажете, але готовий померти за ваше право це говорити». «Я на багато що готовий, щоб зберегти свободу слова і демократію в Україні», – заявив Петро Порошенко.
«Я впевнений в тому, що це дитя, яке народжене від двох майданів – Майдану помаранчевого і Майдану Гідності, – у нього все буде добре», – зазначив Глава держави. За словами Президента, у українських журналістів залишаються лише два обмеження – «це муза, бо не до всіх вона приходить, і Закон, якого треба дотримуватись».
«Від Першого національного – до Бі-Бі-Сі», – поставив завдання Президент перед нинішнім керівником Першого національного телеканалу Зурабом Аласанією.
При цьому Президент зазначив, що, підписавши закон, направить до Парламенту свої пропозиції. «Мені не подобається, що в раді, яка буде призначати керівництво, є політики. Я вважаю, що їм там нема що робити», – заявив він. За словами Президента, політики мають зробити останній крок щодо незалежності суспільного телебачення і дати можливість формувати керівництво громадським організаціям, журналістам, «щоб вони самі несли відповідальність і за якість, і за неупередженість, і за незалежність і від політиків, і від толстосумів». «Це також є процес деолігархізації нашого суспільства», – зазначив Президент.
Глава держави відзначив, що цей день фактичного початку роботи Суспільного мовлення співпав зі святом Благовіщення. «Це добра звістка і для України, і для світу», – сказав Президент і привітав усіх присутніх зі святом. «Благовість – це завжди надія. На добро, на спасіння, на те, що правда переможе! А правда з нами, і Господь Бог з нами. Я бажаю всім, щоб життя складалося так, щоб приносило якомога менше поганих новин, нехай і об'єктивних, і якомога більше хороших, по-справжньому благих. Слава Україні!», – заявив Президент.

Переглядів: 611 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz