lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Вересень » 27 » Президент не погодиться зі звуженням прав громадян на доступ до інформації - Денис Іванеско
17:16
Президент не погодиться зі звуженням прав громадян на доступ до інформації - Денис Іванеско
Президент України Віктор Янукович не погодиться на звуження прав громадян на доступ до інформації. Тому не варто розраховувати на його підтримку законопроектів, які ускладнюють процедури доступу до публічної інформації, зазначив під час спільної прес-конференції «Хто» і «Що» продовжує перешкоджати суспільству користуватися Законом «Про доступ…» Керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско.
За словами представника АПУ, у профільному управлінні було проведено аналіз внесеного до ВР законопроекту №3301, який, на думку журналістів і громадських активістів, обмежує право громадян на доступ до публічної інформації.
«Цей законопроект не відповідає позиції Президента щодо забезпечення прозорості роботи влади і подолання корупції. Віктор Янукович не допустить звуження прав громадян на доступ до інформації», - наголосив Денис Іванеско.
В Адміністрації Президента України вважають неприйнятними норми законопроекту щодо встановлення вимоги до запитувача вказувати свою поштову адресу в електронних запитах та щодо обмеження права на безкоштовне отримання інформації 90 днями та 10 сторінками відповіді. «Така норма фактично виводить з-під дії Закону журналістів», - зазначив Денис Іванеско.
Водночас у законопроекті є норми, які вдосконалюють процедурні моменти і заповнюють прогалини, але вони потребують широкого громадського обговорення. «Є деякі технічні деталі, які вдосконалюють тіло Закону. Але не можна допустити, щоб на їх тлі, завдяки єдиному документу, відбулося звуження норм Закону. Треба обговорювати такі пропозиції з широким колом громадськості, журналістами, експертами, активістами і лише після дискусії готувати узгоджені пропозиції», - наголосив він.
Переглядів: 620 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz