lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Серпень » 6 » Президент підписав низку законів
12:14
Президент підписав низку законів
Президент України Віктор Янукович підписав низку законів, що стосуються запровадження нових підходів до боротьби з ухиленням від оподаткування, забезпечення діяльності роботи новоутвореного Міністерства доходів і зборів, покращення екологічної ситуації у країні за рахунок утилізації зношених транспортних засобів, посилення контролю за виконанням операцій та скорочення маніпуляцій на біржовому ринку.
Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення» запроваджує в Україні побудовані на світових принципах механізми контролю за визначенням цін у ризикованих з точки зору ухилення від оподаткування операціях, зокрема щодо операцій з юрисдикціями з низькими (менше на 5 відсоткових пунктів, ніж в Україні) ставками податку на прибуток та між пов’язаними особами.
Під дію механізму трансфертного ціноутворення підпадатимуть операції, загальна сума яких дорівнює або перевищує 50 млн грн на рік.
Закон дає можливість вирішити питання запобігання ухиленню від оподаткування, поставити бар’єр витоку капіталу до офшорних зон та низькоподаткових юрисдикцій, забезпечити повноцінне наповнення бюджету та сплату податків господарюючими суб’єктами саме в Україні.
Законом передбачається однорічний перехідний період, протягом якого бізнес матиме змогу адаптуватись до нових правил оподаткування: до тих підприємств, які подали звітність по контрольованим операціям, штрафні санкції не застосовуватимуться.
Законами «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи», «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» внесено зміни до Податкового і Митного кодексів, а також до інших законодавчих актів у зв’язку з проведенням адміністративної реформи.
Відповідні законодавчі зміни спрямовані на забезпечення функціонування єдиної загальної системи адміністрування податків і зборів, митних платежів, а також єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, яка впроваджуватиметься Міністерством доходів і зборів, що створене на базі Державної податкової служби та Державної митної служби.
Оптимізація організаційної структури контролюючих органів держави сприятиме підвищенню рівня економічності й ефективності стягнення податків та зборів, спрощенню адміністративних процедур для платників і зниженню фіскального тиску на бізнес.
Законами «Про утилізацію транспортних засобів», «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» закладено правову основу для створення системи поводження з транспортними засобами, знятими з експлуатації, та відходами, що утворюються у процесі їх утилізації, та відповідно змінено базу оподаткування екологічним податком.
Це дозволить вирішити питання поводження з непридатними для використання транспортними засобами, зменшити негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я людей.
Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу та умов функціонування Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках» надає Розрахунковому центру з обслуговування договорів на фінансових ринках статус банківської установи, яка підпадатиме під контроль і нагляд Національного банку України. При цьому виключною компетенцією Розрахункового центру залишається проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів, вчинених на фондовому ринку, якщо проводяться розрахунки за принципом «поставка цінних паперів проти оплати».
Зі створенням належних умов функціонування та діяльності Розрахункового центру на фондовому ринку буде запроваджено ефективний механізм здійснення угод із купівлі-продажу цінних паперів. Це сприятиме спрощенню проведення розрахунків і контролю за виконанням операцій та скороченню маніпуляцій на біржовому ринку.
 
Переглядів: 575 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz