lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Травень » 28 » Президент привітав прикордонників: Надійний кордон – важлива складова європейської інтеграції
21:28
Президент привітав прикордонників: Надійний кордон – важлива складова європейської інтеграції

 У День прикордонника Президент Петро Порошенко відвідав у Києві Мобільний прикордонний загін Державної прикордонної України. Глава держави привітав прикордонників зі святом. «Дякую за те, що так міцно захищаєте нашу країну», – звернувся до присутніх Петро Порошенко.
Спілкуючись з військовослужбовцями, Глава держави наголосив, що за рік вдалося відновити бойовий стан та бойовий дух Збройних Сил, Прикордонної служби, Нацгвардії, Служби безпеки України.
Президент відзначив, що прикордонники першими вступають у бій з агресором. «І, водночас, саме прикордонникам випадає завершувати війну, коли агресора буде випроваджено з країни, а прикордонна варта стане на сторожі усіх кордонів держави», – сказав Президент, додавши, що Мінські угоди передбачають обов’язкове відновлення державного кордону України.
«Кордон є головним елементом суверенітету держави. Для наведення порядку треба закрити кордон і вивести всі іноземні війська за межі України, а всередині ми самі розберемося», – наголосив Петро Порошенко. За словами Президента, в Україні немає ніякого внутрішнього конфлікту, вона, як ніколи, міцна і здатна захистити себе.
Президент зазначив, що мета, відображена у Стратегії національної безпеки, – повне відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, звільнення Донбасу від окупації і повернення Криму. Державна прикордонна служба сьогодні має виняткове значення для реалізації цих завдань.
Особливо Президент акцентував на тому, що від якості захисту українського кордону залежить впровадження безвізового режиму з Європейським Союзом для українських громадян. «Сучасна, добре оснащена та ефективна Державна прикордонна служба має виняткове значення для утвердження національних інтересів України. Чим більш непроникний для злочинців кордон ми облаштуємо, тим більш прозорий кордон для українських громадян ми отримаємо на Заході», – сказав Глава держави.
«Надійний заслон тероризму, нелегальній міграції, контрабанді на державному кордоні – це надзвичайно важливі складові практичної європейської інтеграції України», – заявив Петро Порошенко.
Президент наголосив, що зараз Україна проходить етап практичних, щоденних кроків для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом. Глава держави відзначив важливість технічного забезпечення захисту кордону, зокрема, доступу прикордонників до всіх баз даних. «Прикордонник, який приймає рішення, повинен мати для цього всю інформацію, і послуги, які він надає, мають бути якісними і швидкими», – підкреслив Петро Порошенко.
Президент поінформував, що найближчим часом буде проведено остаточне узгодження дій, і у вересні прибуде остання оціночна місія ЄС. «До листопада маємо завершити все, щоб продемонструвати – ми втілили у життя інтегроване управління кордоном, для чесних людей український кордон є прозорим, і Україна надійно охороняє кордон», – зазначив Петро Порошенко.
Глава держави відзначив професіоналізм прикордонників та їх значний внесок у справу захисту цілісності та незалежності держави. Участь у боях з агресором на Сході взяли понад 11 000 прикордонників. 63 герої-прикордонники полягли в боях за Україну. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Президент запевнив, що робив і робитиме все, щоб українські прикордонники отримували сучасну техніку, оснащення, належне забезпечення.
Президент вручив сертифікати на техніку представникам Західного, Північного, Східного, Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь Державної прикордонної служби. Глава держави також вручив державні нагороди, поспілкувався з військовими та їх родинами, вручив ключі від квартир у новозведеному будинку.
Президент оглянув новий будинок та відвідав одну з родин, яка отримала помешкання в ньому. Двокімнатну квартиру отримав військовослужбовець Державної прикордонної служби старший прапорщик В’ячеслав Козоріз з дружиною та двома дітьми. Прикордонник виконував завдання в зоні проведення антитерористичної операції.
Дружина прикордонника Олександра подякувала Президенту та керівництву Прикордонної служби за те, що в такий складний час реалізуються проекти із забезпечення житлом військовослужбовців. Вона також наголосила на важливості підтримки військових з боку населення, зазначивши, що з сином плела обереги військовослужбовцям, влаштовувала доброчинні ярмарки, кошти від яких спрямовували на допомогу військовим АТО.
Голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко поінформував про хід реалізації програми із забезпечення військовослужбовців службовим житлом. Зокрема, за його словами, на території Мобільного прикордонного загону вже побудовано 4 житлові будинки. Також планується подальша розбудова містечка – будівництво ще трьох 9-ти поверхових будинків та два будинки, які зводяться за швидкими технологіями. Крім того, в планах введення в експлуатація та початок будівництва нових об'єктів у Борисполі, Одесі та Харкові.

Переглядів: 570 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz