lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Лютий » 18 » Про укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту
15:24
Про укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту

У зв’зку з військовими подіями на сході нашої держави не буде зайвим згадати і про укриття населення Теофіпольського  району в захисних спорудах цивільного захисту.

Укриття населення в захисних спорудах є найбільш надійним способом захисту від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. В залежності від захисних властивостей ці споруди поділяються на сховища і протирадіаційні укриття (ПРУ).

Сховище - герметична споруда для захисту людей, в якій протягом певного часу створюються умови, що виключають вплив на них небезпечних факторів, які виникають внаслідок надзвичайної ситуації, воєнних (бойових) дій та терористичних актів.

Протирадіаційне укриття - негерметична споруда для захисту людей, в якій створюються умови, що виключають вплив на них іонізуючого опромінення у разі радіоактивного забруднення місцевості.

Крім того, для захисту людей можуть застосовуватися найпростіші укриття.

Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

При повітряній небезпеці у якості найпростіших укриттів використовуються також відкриті земляні щілини, природні заглибини (яри, балки).

Районний фонд захисних споруд на 10.02.2015 року  складає  63 захисних споруд, з яких 63 протирадіаційні укриття (ПРУ), також більше 15 найпростіших укриттів, що забезпечує захист населення району. Сховищ на території району немає.

 В  газеті «Життя Теофіпольщини» 18.12.2014 року опубліковано статтю де вказано  підприємства, які мають захисні споруди.

 Варто відмітити, що основу укриття населення Теофіпольського району становлять найпростіші укриття – підвальні приміщення житлових будинків за місцем проживання.

Використання в якості найпростішого укриття Вашого особистого підвального чи напівпідвального приміщення ( в сільській місцевості – погреба) може забезпечити зменшення опромінення у 50-100 разів, як і у типовому протирадіаційному укритті. Для цього лише варто ущільнити дверні пройми.

Саме тому постає актуальним питання про приведення підвальних приміщень житлових будинків у належний стан: прибирання від сміття та бруду, звільнення захаращених проходів та виходів, ремонт дверей, відновлення освітлення, тощо. Ці заходи повинні бути проведені житлово-експлуатаційними працівниками та населенням у найближчі терміни. І, звісно, що вагома доля у виконанні цих заходів залежить від населення.

Не слід забувати і про основні правила при укритті в захисних спорудах.

Особи, що укриваються, повинні прибути у захисну споруду із засобами індивідуального захисту та дводобовим запасом води та продуктів, при собі мати особисті документи та найбільш необхідні речі, прилади освітлення (електричні ліхтарі) . Забороняється приносити у захисну споруду  легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі, приводити тварин.

Заповнювати захисні споруди слід організовано, без паніки. Особи, що укривається , під час перебування у захисній споруді, повинні виконувати всі вказівки командира і особового складу формування, що стосуються перебування у споруді, надавати їм необхідну допомогу.  

У захисній споруді забороняється палити, шуміти, запалювати без дозволу гасові лампи, свічки, не слід ходити по приміщеннях без особливої необхідності, слід дотримуватись дисципліни, якнайменше рухатись.

Дані про місцезнаходження протирадіаційних укриттів та найпростіших укриттів, їх адреси знаходяться в приймальні  тел 3-12-34 чергового тел 3-06-63 Теофіпольської райдержадміністрації, Теофіпольському районному секторі Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області- 101, Теофіпольському РВ УМВС України в Хмельницькій області -102, швидка медична допомога -103.

Варто наголосити на тому, що зважаючи на масову відмову від проводового радіомовлення та ліквідацію радіоліній до значної частини населених пунктів району, районна система оповіщення по районному радіо стає малоефективною. Тому, отримувати постійну інформацію щодо погіршення погодних умов, загрозу або виникнення надзвичайної інформації на території Хмельницької області Ви зможете, придбавши ефірний радіоприймач та налаштувавши його на УКХ - діапазон 67-72 МГц або FM - діапазон 88-108 МГц/

 

 

Заступник начальника відділу ЖКГ

Та будівництва з питань ЦЗН

районної державної адміністрації.                                                                        В.Комісарчук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 675 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz