lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Районний захід до Дня Революції Гідності
14:56
Районний захід до Дня Революції Гідності

Революція Гідності (також Київський Майдан, Майдан у Києві, Євромайдан та Єврореволюція) — політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.

На Теофіпольщині вшанували учасників національно-визвольної боротьби, тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо захищає рідну землю. Події листопада 2013 року назавжди змінили свідомість кожного українця і стали початком створення відмінно нової, демократичної держави. Знаковим для нас є саме 21 листопада - день, коли усі небайдужі до долі України люди вийшли на Майдан Незалежності на знак протесту проти призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Спонтанний народний протест розвинувся в добре організовану національну революцію, яка, у кінцевому рахунку, зосередилася в столиці. Вона справедливо стала Революцією Гідності і Свободи. З нагоди Дня Гідності та Свободи, у приміщенні дитячої музичної школи селища, відбувся тематичний захід, який пройшов за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Петра Вільшинського, керуючого справами апарату районної ради Людмили Глов’юк, т.в.о. начальника Теофіпольського районного військового комісаріату Олега Кравченка, представників органів виконавчої влади, громадських організацій, трудових колективів підприємств, організацій, установ, учнівської молоді, місцевих жителів. Ведуча, яка розпочала захід, нагадала присутнім у залі сторінки з української історії. 9 листопада 2015 року Президент України Петро Порошенко видав Указ «Про відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи» на честь двох видатних подій в історії нашої країни: Помаранчевої революції (2004) та Революції Гідності (2013-2014). Відзначення цих дат збереже та донесе до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також це дні віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Під час заходу транслювалися презентація «Герої не вмирають!" Революція Гідності не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а і показала важливість національної ідеї. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.

Петро Григорович у своєму виступі пригадав події на Майдані, наголосивши, що День Гідності та Свободи - це річниця революції свідомості, гідності та моралі. З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи щиро привітав учасників національно-визвольної боротьби, всіх тих, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить рідну землю т.в.о. військового комісара Олег Кравченко, який також розповів про події, які відбувалися під час акцій протесту. 

Крім того, у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи, у виконанні аматорів сцени району: Лідії Шевчук, Галини Стаднік, Галини Іванюк, Варвари Миронової пролунали патріотичні музичні твори, сповнені любові до України та надії на її краще майбутнє. Учасники тематичного заходу вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та Героїв, які загинули на Сході України, віддавши своє життя за наше гідне майбутнє. Боротьба українського народу за Свободу стала важливими віхами історії. Представниками центральної районної бібліотечної системи було оформлено книжкову виставку під назвою «Шануймо живих, пам’ятаймо загиблих», на якій були  представлені твори, які відображають події на Майдані, під час Революції Гідності та події на Сході України.

До пам’ятного місця загиблим героям Небесної Сотні (біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій) покладено квіти на знак вшанування пам’яті загиблих героїв Революції Гідності.

Переглядів: 1098 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz