lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Розширене засідання колегії обласної державної адміністрації
09:02
Розширене засідання колегії обласної державної адміністрації

24 листопада відбулось чергове розширене засідання колегії обласної державної адміністрації під головуванням голови облдержадміністрації Михайла Загородного, голови обласної ради Івана Гончара, першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка, заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка, за участі голів райдержадміністрацій, засобів масової інформації.
Відповідно до указів Президента України голова обласної державної адміністрації Михайло Васильович вручив орден Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно) матері Ліщинського Богдана – лейтенанта, командир взводу.
Крім цього, нагороджено медаллю «За працю і звитягу» – Громика Віктора, а також присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України» – Босенку Миколі, «Заслужений працівник сільського господарства» – Федоруку Олегу, «Заслужений лісівник України» – Гуменюку Василю.

Порядком денним засідання розглянуто питання про стан техногенної, пожежної і природної безпеки в області та виконання законодавства України у сфері цивільного захисту населення і територій області.
Місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, спеціалізованими службами цивільного захисту області здійснено комплекс скоординованих заходів, спрямованих на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Як наслідок, упродовж останніх 5-ти років спостерігалась тенденція до зменшення кількості зареєстрованих надзвичайних ситуацій, загиблих і постраждалих у них. Так, якщо у 2010 році було зареєстровано 11 надзви-чайних ситуацій, 2011-2012 роках – по 6, 2013 – 4, 2014 – 5, то з початку 2015 року – 3.
Одним з головних завдань цивільного захисту є оповіщення населення області про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій за допомогою регіональної автоматизованої системи, яка справна та готова до використання за призначенням.
Обласний фонд налічує 977 захисних споруд цивільного захисту, з них: 147 сховищ та 830 протирадіаційних укриттів. Також для укриття населення області використовується більше 242 тисяч найпростіших укриттів.
З метою захисту населення, територій та майна, подолання наслідків надзвичайної ситуації державного рівня соціального та воєнного характеру на сході України за рішенням Уряду територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту з 26 січня 2015 року переведено на функціонування у режимі підвищеної готовності. Утворено 4 мобільні оперативні групи реагування регіонального рівня та 20 місцевого рівня, до складу яких входять 664 працівники, у тому числі аварійних служб і будівельних організацій, та 164 одиниці техніки. Організовано цілодобове їх чергування.
Другим питання порядку денного колегії розглянуто інформацію про діяльність галузі охорони здоров’я області у 2015 році та перспективи її розвитку.
Яків Цуглевич зазначив, що проблеми охорони здоров’я населення залишаються одними з найбільш складних та актуальних.
Традиційними напрямами роботи залишаються розвиток первинної медико-санітарної, екстреної медичної допомоги, оптимізація ліжкового фонду цілодобових стаціонарів, вплив на соціально-узалежнені хвороби.
Особливістю роботи у поточному році стали завдання з організації допомоги у медичному забезпеченні учасників антитерористичної операції (далі – АТО), медичного супроводу призову та мобілізації до Збройних сил України, медичного обслуговування тимчасово переміщених осіб з АР Крим і зони АТО та учасників АТО і демобілізованих.
Плановий обсяг фінансування закладів охорони здоров’я області на 2015 рік становив понад 1,5 млрд.грн., з яких за 9 місяців освоєно 69 відсотків. Понад медичну субвенцію з місцевих бюджетів на поточне утримання закладів за цей період додатково виділено 103,8 млн. гривень. Не виділялися кошти з місцевих бюджетів у Волочиському, Старокостянтинівському, Хмельницькому районах.
За рахунок обласного бюджету у поточному році закуплено медичного обладнання майже на 27,0 млн.грн., досягнуто повне забезпечення хворих з хронічною нирковою недостатністю.
Функціонують 21 центр ПМСД, до яких входить 201 лікарська амбу-латорія ЗПСМ, з них 172 відокремлених та 29 амбулаторій – за адресою адмі¬ністрацій центрів.
Забезпеченість населення ліжками цілодобових стаціонарів у розрахунку на 10 тис. в області становить 79,7, з урахуванням вузлових лікарень та СМСЧ № 4 – 82,7, при нормативі для області 80,0: у середньому по районах – 50,8, по містах – 54,5.
Реформа галузі охорони здоров’я є однією з найважливіших складових тих перетворень, що зараз відбуваються в Україні, адже головою її метою є поліпшення здоров’я населення, забезпечення рівного і справедливого доступу усіх громадян до медичних послуг належної якості.
Підсумовуючи розглянуті питання, Михайло Васильович підкреслив, що саме галузь охорони здоров’я потребує подальшого розвитку та фінансової підтримки.
«Кожна місцева громада повинна знаходити кошти та забезпечити раціональне їх використання задля підвищення рівня медичної галузі», – зазначив очільник області.

Джерело: http://adm.km.ua/index.php?subaction=showfull&id=1448378002&archive=&start_from=&ucat=5&

Переглядів: 514 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz