lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Листопад » 2 » ШАНОВНІ ШКОЛЯРІ!
15:29
ШАНОВНІ ШКОЛЯРІ!


        Державний пожежний нагляд насамперед  звернути увагу учнів на те, що в житлових будинках існує багато джерел винекнення пожеж. Це передусім, електронагрівальні прилади, порушення правил експлуатації яких часто призводить до біди (праски, обігрівачі, електричні плитки та чайники тощо). При користуванні цими приладами слід пам’ятати, що вони в жодному разі не повинні потрапляти до рук малечі, їх також не можна залишати вімкненими в електричну мережу без догляду. Дуже важливо підкреслити, що після закінчення роботи необхідно знеструмити, тобто, вимкнути з електромережі.

         Пожежну небезпеку створюють також телевізори, особливо кольорового зображення. Їх не можна вставляти в меблеві стінки, накривати корпус тканиною. Увсіх випадках порушується вентиляція в середині апарата, що може призвести до його перегріву та пожежі. Якщо на екрані зникло зображення, або почалося миготіння, або з”явився надмірний шум, апарат слід негайно вимкнути з електромережі. Не можна доручати користування телевізором малюкам. Варто звернути увагу учнів на небезпеку користування електричними кип”ятильниками в пазі їх іскріння, а також після того, як у склянці википіла вода.

        У таких випадках, коли в приміщенні тимчасово вимикають світло, господарі викоритовують свічки та гасові ламп тощо. Це – пожежонебезпечні предмети, тому користуватися ними дозволяється тільки дорослим.

         Діти мають пам”ятати, що в домашніх умовах вони- помічники своїм батькам. Саме діти повинні слідкувати , щоб у приміщенннях та на подвір”ї не накопичувалося сміття. Не можна захаращувати горища та підвали старими меблями, муколатурою, зберігати разом фарби, лаки, розчинники. Небезпечно користуватися несправною електропроводкою, так званими "жучками”, замість плавких вставок у електрозапобіжниках, а також несправними вимикачами, розетками та ін.

         Поведінка в школі для дітей також має грунтуватися на суворому дотриманні правил пожежної безпеки. Не можна запалювати сірники , запальнички, особливо під час уроків, без дозволу вчителів, проникати на шкільне горище та в підвали, використовувати свічки для освітлення класів, коли здійснюється його прибирання. Для цього  безпечніше користуватися електричними ліхтарями. Забороняється на території школи спалювати сміття, сухе листя, розкладати багаття, влаштовувати ігри з вогнем поблизу з господарськими будівлями, а також скупчень спалимих матеріалів. Трапляється, діти показують один одному так званні "досліди” з використанням вогню, пожежонебезпечних предметів безпосередньо в класах, коридорах або вестибюлях школи. Це безмовно небезпечно й може призвести до пожежі. Не можна захаращувати сходові клітини школи меблями, а коридори та вестибюлі різноманітним навчальним обладнанням, старими партами тощо. Учні, особливо ДЮП, повинні запобігати  вказаним порушенням правил пожежної безпеки.

         Насамперед  учням слід нагадати, що коли хтось із них виявив пожежу, слід негайно сповістити про це вчителя або іншого працівника школи для виклику пожежної охорони та вжиття заходів щодо евакуації школярів, а потім і шкільного майна

 

Переглядів: 627 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz