lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Системна робота виконавчої влади Хмельниччини дозволила закріпити позитивну динаміку розвитку економіки регіону
13:55
Системна робота виконавчої влади Хмельниччини дозволила закріпити позитивну динаміку розвитку економіки регіону

Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців 2013 року, роботу Головного управління Держземагентства в області, стан розроблення містобудівної документації на території області, стан реалізації завдань та доручень Президента України щодо забезпечення житлом працівників бюджетної сфери та стан дотримання свободи слова в області йшлося під час розширеного засідання колегії обласної державної адміністрації під головуванням Василь Ядухи.
Перед початком роботи колегії головуючий повідомив про кадрові призначення. Так наказом Міністерства доходів і зборів України від 3 жовтня 2013 року Олексія Бочка призначено начальником Хмельницької митниці Міндоходів, наказом Держстату України від 14 жовтня 2013 року призначено Людмилу Хамську начальником Головного управління статистики в області, наказом Держземагентства України від 18 жовтня поточного року призначено Сергія Токаря начальником Головного управління Держземагентства в області. Очільник краю побажав усім плідної роботи на благо Хмельниччини.
Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців поточного року інформував Андрій Прусецький – директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації. Він, зокрема, наголосив, що системна робота виконавчої влади Хмельниччини дозволила закріпити позитивну динаміку розвитку економіки регіону та підвищення соціальних стандартів, стала підґрунтям створення умов покращення добробуту людей, що є і буде головною метою роботи влади.
«Держава наша виважено прямує до підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Інтеграція в політичний, економічний, правовий і гуманітарний простір Європейського союзу, як важлива складова передвиборчої програми Президента України Віктора Януковича, послідовно і системно виконується Главою держави і об’єднує українське суспільство. Зроблено і робляться продуктивні кроки у створенні умов для сприятливого бізнес середовища, належних умов для співпраці в умовах асоціації з Євросоюзом», - зауважив Василь Ядуха. Він також наголосив, що для активізації позитивних перетворень, напрацьованих у ході реалізації реформ, цьогоріч пріоритетними напрямами економічної політики як держави, так і влади в області, зокрема, є підвищення конкурентоспроможності економіки та покращення інвестиційного клімату, підтримка національного товаровиробника та нарощування імпортозаміщення, збільшення обсягу експорту товарів вітчизняного виробництва, яке має забезпечити економічне зростання.
За словами голови адміністрації, лише за І півріччя поточного року кількість підприємств з іноземними інвестиціями в області зросла з 231 до 283. Залучено 80 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій, що становить третину загального обсягу іноземних інвестицій, які надійшли в економіку Хмельниччини за роки незалежності України. Василь Ядуха детально зупинився на питаннях розвитку аграрного сектора економіки краю, забезпечення енергетичної безпеки, виконання в області соціальних ініціатив Президента України, реформування в галузях охорони здоров’я та освіти тощо.
У ході колегії на адресу Головного управління Держземагентства в області звучали критичні зауваження. Проаналізувати роботу кожного керівника територіального підрозділу доручив Василь Ядуха новому керівникові Головного управління, враховуючи критичні зауваження та звернення громадян, та прийняти кадрові рішення.
В області вперше за роки незалежності проводиться робота з розроблення важливого документа – схеми планування території області, що стане основою для сталого розвитку територій, інвестиційної діяльності та забезпечить зростання економічного потенціалу області в цілому. До кінця поточного року цю роботу потрібно завершити. «Питання дуже важливе, ми не зможемо проводити будь-які роботи, якщо не буде відповідної документації. Усі районні державні адміністрації затвердили місцеві програми розроблення містобудівної документації. Розпочали та проводять роботу з розроблення схем планування територій районів Городоцька, Дунаєвецька, Кам’янець-Подільська райдержадміністрації, а також виконавчі комітети Кам’янець-Подільської, Хмельницької, Нетішинської міських рад. Не розроблено схем планування територій у Красилівському, Летичівському, Полонському, Славутському, Старокостянтинівському, Старосинівському, Чемеровецькому районах. Керівникам районів і міст потрібно взяти на особистий контроль виконання поставленого доручення», - сказав Василь Ядуха.
У ході розгляду питання про стан реалізації завдань та доручень Президента України щодо забезпечення житлом працівників бюджетної сфери, Василь Ядуха, зокрема, зазначив: «Попри непросту фінансову ситуацію в державі Президент України Віктор Янукович та Уряд знаходять можливості розвивати житлове будівництво. Реалізація саме державних житлових програм має бути на контролі органів влади, нею потрібно вміло скористатися. Найголовніше питання – інформаційно-роз’яснювальна робота, розуміння і бажання молодих сімей переважно бюджетної сфери отримати доступне житло. Програма в області діє і десятки молодих сімей отримали довгоочікуване житло». Сьогодні в області потребують поліпшення житлових умов 1400 освітян, працівників охорони здоров’я та закладів культури, держслужбовців. Очільник краю наголосив на тому, що владі на місцях необхідно подбати про наявність житлових об’єктів, де люди можуть за допомоги держави стати інвесторами, знайти забудовника, надати земельну ділянку, забезпечити початок будівництва, подбати про комунікації та інженерні мережі.
Щопівроку на засіданнях колегії заслуховується питання про стан дотримання свободи слова в області. За словами Василя Ядухи, впродовж звітного періоду (9 місяців) заяв щодо утисків свободи слова в області до ОДА не надходило. Члени колегії прийняли протокольне рішення без обговорення.

За матеріалами сайту ОДА.

Переглядів: 630 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz