lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 3 » Спасіння економіки у зменшенні податків
17:52
Спасіння економіки у зменшенні податків
На засіданні Правління Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області головуючий Дунець І. обґрунтував та вніс пропозиції щодо активізації роботи центральних органів влади по зменшенню податкового навантаження на підприємства і, у першу чергу на зарплату, зменшення єдиного соціального внеску з 39 % до 16-18 %.
Було зазначено, що боротьба із "тіньовою" економікою, питома вага якої понад 60 % усієї економіки держави, практично, не дає результатів. Причина зрозуміла, - якщо тіньовий бізнес вийде із тіні, існуючий податковий прес знищить його, а там, ми усі повинні усвідомлювати, змушені працювати мільйони людей. Тому, механізм може бути лише один, – зменшити податки на заробітну плату до 16-18%. Піде тотальна легалізація бізнесу, від мільйонів, сьогодні працюючих у "тіньовій" економіці, держава щомісяця зможе отримати цей податок, що позитивно позначиться на поступленні коштів до Пенсійного фонду та місцевих бюджетів. Скільки людей зайняті у тіньовому секторі не відомо, але дослідження стверджують, що у нас, в Україні, близько 7,0 млн. працюючих незареєстровані і їх роботодавці, при відповідній роз’яснювальній роботі, почали б платити 16% податку на заробітну плату, замість 39%, що існує зараз.
Є не мало опонентів, у першу чергу серед чиновників, які вважають правильним та головним лише роботу по стягненню непомірно високих, існуючих податків. Але усі ми повинні знати та розуміти, що за оцінками Світового банку Україна займає 165 місце по податковому пресу, податковому навантаженню серед 185 країн Світу. Навіть у багатої Німеччини прес значно легший, лише на 72 місці. Можна собі уявити у яких умовах працюють наші підприємства, виробництва реального сектору економіки, які наповнюють бюджет, Пенсійний фонд, інші податки, які утворюються, фактично, від зароблених коштів на робочих місцях, де виготовляється продукція та реалізовується у найскладніших умовах конкуренції.
Суспільству також має бути відомо, що навіть успішні, у теперішній час, підприємства, які своєчасно сплачують ці величезні податки, у той же час,  не мають потрібних коштів для оновлення основних фондів та модернізації виробництв, а це шлях в нікуди, через декілька років вони стануть не конкурентноздатними. Наприклад, у наших конкурентів в Німеччині економіка побудована так, що протягом п’яти років підприємство може повністю замінити, придбати нове, прогресивне обладнання. Ми ж, в основному, працюємо на обладнанні, якому 20 і більше років.
Тому задача номер один для відповідних органів центральної влади, структур які виконують фіскальні функції зараз – не зупинити бодай одного робочого місця і одночасно у найкоротші терміни підготувати рішення і закон по зменшенню єдиного соціального внеску до 16-18%.

Прес-центр
Союзу промисловців і підприємців
Хмельницької області
14.06.2013р.

Переглядів: 568 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz