lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Квітень » 19 » Спільна заява В.о. Президента, Голови Верховної Ради та Прем'єр-міністра
10:55
Спільна заява В.о. Президента, Голови Верховної Ради та Прем'єр-міністра

В.о. ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДР ТУРЧИНОВ:

«Україна наближається до великого та світлого християнського свята - Великодня, який несе надії на відродження та оновлене мирне життя. У дні великого примирення та всепрощення ми закликаємо усіх співгромадян простягнути руки один одному, відмовитися від радикальних дій та мови ненависті, разом повернутися до спільних дій щодо захисту і розвитку та творчої розбудови соборної, демократичної унітарної України, у якій вільно та дружно житимуть люди усіх національностей, різних релігійних переконань та політичних поглядів.

Ми, рішуче засуджуючи спроби сепаратизму та розколу України, звертаємося до всіх громадян країни із закликом до консолідації в ім’я збереження єдності, цілісності території України, досягнення громадянської злагоди у суспільстві.

Керівництво держави, за підтримки більшості у Верховній Раді України, докладе всіх зусиль до невідкладного розгляду відповідних змін до Конституції України та проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах, передбачивши децентралізацію влади і розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами замість державних адміністрацій, забезпечення повноважень регіонів необхідними фінансовими ресурсами та запровадження дієвих механізмів участі громадськості у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування.

Для досягнення миру та порозуміння між громадянами України буде забезпечено право обласним, міським та районним радам приймати рішення щодо надання на території відповідного регіону одночасно із державною українською мовою офіційного статусу російській або іншим мовам, якими говорить більшість місцевого населення.

Уряд України вніс до Верховної Ради законопроект, яким передбачено недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту за умови добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, пристроїв і звільнення всіх зайнятих під час масових акцій будівель, приміщень державних органів та органів місцевого самоврядування.

Дорогі громадяни України!

Усі ми - різні. Але у нас є одна важлива об’єднуюча спільність - ми всі разом є громадянами суверенної, незалежної України.

Ми маємо зробити все можливе, щоб не позбавити наших нащадків цього безцінного скарбу».

Голова Верховної Ради України, який виголосив текст Спільної заяви, висловив переконання, що «все ж таки усі депутати і фракції приєднаються до цього Меморандуму і підтримають його шляхом голосування, а також підтримають усі закони, які скеровані на стабілізацію ситуації у нашій країні».

 

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ АРСЕНІЙ ЯЦЕНЮК:

Дорогий український народе.

У переддень Великодня ця заява є нашим прямим наміром стабілізувати ситуацію в країні, забезпечити мир, спокій і відкликнутись на ті запити, які є сьогодні в людей, в тому числі й запити людей зі сходу.

Український Уряд готовий до проведення всеосяжної конституційної реформи, яка закріпить повноваження регіонів, відповідно до якої будуть ліквідовані обласні та районні державні адміністрації і люди будуть вибирати відповідні ради і виконавчі комітети.

Ми закріплюємо спеціальний статус для російської мови і захист цієї мови. Ми закріплюємо спеціальний статус для будь-якої іншої мови на території відповідної територіальної громади.

Наше бажання продиктоване тим, щоб в Україні була злагода. І для того, щоб територіальні громади мали відповідні ресурси, Уряд готовий змінити Бюджетний і Податковий кодекс і наповнити відповідним фінансовим і економічним ресурсом кожну українську територію.

Ця заява також продиктована як результат спільних домовленостей зустрічі, що відбулась в Женеві між Україною, США, Європейським союзом та Російською Федерацією. Російська Федерація була змушена засудити екстремізм. Російська Федерація підписалась під заявою, наслідком якої повинно бути роззброєння всіх незаконно сформованих воєнізованих формувань та звільнення всіх адміністративних приміщень, в тому числі й тих приміщень, які захоплені на місцях - Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та органів виконавчої влади.

Терористів ніхто підтримувати не буде. Ми підтримуємо мирний український народ, який має право керувати в своїй державі і який має право впливати як на центральну, так і на місцеву владу.

Український Уряд вже вніс до парламенту законопроект про амністію для всіх, хто здадуть зброю, вийдуть з приміщень і почнуть разом із українським народом будувати суверенну і незалежну Україну. Прикро, що сьогодні цей закон не проголосований, хоча міг би бути проголосований, якби на це була воля наших політичних опонентів. Але ми закликаємо всі сторони невідкладно стабілізувати ситуацію і вже на наступному тижні в Парламенті проголосувати цей законопроект.

Ще раз від імені Уряду хочу запевнити кожного, що це уряд української держави. Це уряд і Донецька, і Львова, і Тернополя, і Луганська, і Сімферополя. Це уряд однієї єдиної країни. У наших силах зберегти українську державу і в наших силах зробити її успішною. І так буде!

Переглядів: 612 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz