lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 13 » Свято аграріїв краю
18:10
Свято аграріїв краю

Село споконвіку є взірцем працьовитості та терпіння, і від результатів роботи селян вирішальною мірою залежить соціально – економічне становище як нашої області так і України в цілому. Адже в загальному обсязі виробництва це близько 60 відсотків валової продукції.
Тому, в переддень професійного свята – Дня працівників сільського господарства аграріїв краю привітали голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар, представники органів місцевого самоврядування, громадськість області.
Михайло Васильович висловив слова глибокої поваги і вдячності за сумлінне виконання хліборобського обов’язку, за те, що від ранкової зорі до заходу сонця, за будь-якої погоди, все роблять для того, аби щедро родила подільська земля.
«Хочу також подякувати спеціалістам і керівникам господарств, які в надзвичайно складних економічних умовах шукають і знаходять можливість на належному рівні організувати виробництво, пенсіонерам – ветеранам аграрної галузі, які надають посильну допомогу у вирощенні і збиранні врожаю, ремонтним і постачальницьким, обслуговуючим організаціям, банківським установам, всім тим, хто співпрацює з сільгоспвиробниками», – підкреслив Михайло Загородний.
Окрему відзначено практично всіх сільськогосподарських підприємств за участь у наданні допомоги учасникам АТО. Сотні тонн продуктів харчування та предметів першої необхідності були відправлені нашим бійцям на передові позиції.
Кращих трударів нашого краю нагородили відзнаками обласної державної адміністрації та цінними подарунками.

Для довідки.
Намолочено 2,8 млн. тонн зерна при середній урожайності 56 ц/га, що є другим показником в державі. В тому числі – ранніх зернових зібрано 1,7 млн. тонн при урожайності 54 ц/га. Цей показник урожайності є найвищим в Україні.
На даний час практично завершено збирання цукрових буряків, накопано більше 1,2 млн.тонн. Питома вага цієї культури становить 12% у загальнодержавному виробництві. Середня врожайність солодких коренів складає понад 470 центнерів з гектара.
Суттєвих результатів досягли товаровиробники області у вирощуванні таких стратегічних культур, як кукурудза на зерно та соя. Валовий збір цих культур становить 1 млн. тонн та 480 тис. тонн відповідно.
Проведена сівба озимих культур під урожай наступного року. Всього посіяно 242 тис. гектарів озимих зернових культур (на 6 тис. га більше ніж у минулому році) та близько 52 тис. га озимого ріпаку. Ведеться підготовка ґрунту на зяб, якого вже виорано понад 440 тис. гектарів або 80% до прогнозу, в тому числі 45 тис. га глибокої оранки.
В порівняні з минулим роком сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво м’яса на 1%, виробництво молока на 8%.
В області збільшено чисельність великої рогатої худоби майже на 2 тис. голів, свиней більш, як на 10 тис. голів, птиці на 730 тис. голів.
По всіх категоріях господарств з чисельності поголів’я великої рогатої худоби область в державі займає четверте місце, з чисельності поголів’я корів - третє.
Ріст показників рослинництва та тваринництва в області сприяє розвитку харчової та переробної галузі.
Харчова та переробна промисловість області займаються майже 30% у загальнообласному обсязі виробництва промислової продукції. З початку поточного року досягнуто значних здобутків у круп’яній, хлібопекарській, консервній галузях, з початку року вироблено 48 тис. тонн борошна та 37 тис. тонн хліба і хлібобулочних виробів. Наявні в області хлібопекарські підприємства повністю забезпечують потребу населення у цих видах продукції.
В поточному році в області працює 5 цукрових заводів, якими уже вироблено понад 130 тис. тонн цукру.
З початку року проведено біля 1700 ярмаркових заходів, на яких реалізовано майже 12 тис. тонн сільськогосподарської продукції за цінами виробників на загальну суму 206 млн. гривень. Ярмаркові ціни на основні продукти харчування були нижче ринкових в межах 10 відсотків.

Джерело: http://adm.km.ua/index.php?subaction=showfull&id=1447433330&archive=&start_from=&ucat=5&

Переглядів: 562 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz