lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Травень » 9 » Теофіпольщина відзначила День пам'яті та примирення
14:16
Теофіпольщина відзначила День пам'яті та примирення

Для українського народу Друга Світова війна має особливий трагічний рахунок. По нашій землі двічі прокотився руйнівний вогняний вал війни, яка забрала на території України близько тринадцяти мільйонів людських життів, завдала колосальних збитків та руйнувань.

 

Усвідомлюючи величезну ціну, якою завойовано мирне життя, ми низько схиляємо голови перед священною пам’яттю тих, чиї імена золотими літерами вписані у героїчний літопис нашої Батьківщини. Ми з пошаною згадуємо синів українського народу  чиї війська визволили Теофіпольщину від фашистських загарбників 71 рік тому.

В Теофіпольському районі відбулись урочисті заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення, 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та Дню Перемоги. Зокрема, напередодні, у всіх населених пунктах району відбулось покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам в роки Другої Світової війни. Сьогодні, 9 травня, за участі представників влади, громадських організацій, трудових колективів підприємств, установ району та просто небайдужих мешканців Теофіпольщини відбувся мітинг до Дня Перемоги біля пам’ятника загиблим воїнам.

Перед початком урочистостей присутні під святковий марш з ветеранами Великої Вітчизняної війни пройшли центральною вулицею Теофіполя. Захід було розпочато хвилиною мовчання, якою присутні вшанували пам'ять тих, хто загинув у роки воєнного лихоліття. З найщирішими словами подяки звернулись до ветеранів та привітали всіх присутніх зі святом Перемоги перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вільшинський, заступник голови районної ради Роман Непотас, Теофіпольський селищний голова Валентина Губіна, голова Теофіпольської районної організації ветеранів Андрій Рудюк, військовий комісар Теофіпольського районного військового комісаріату Василь Кубін.

Зокрема Петро Григорович у своєму виступі зазначив: «В цей славний День ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни, відбудовували рідну країну, своїми справами утверджували мир та злагоду на українській землі. Щороку свято 9 травня служить нагадуванням - немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній та мирній землі. Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Це свято надзвичайне та особливе тим, що саме в цей День ветерани дістають бойові нагороди, які пробуджують їм спогади про молодість, обпалену війною. І від того, що ці знайомі з дитинства люди - виглядають так урочисто, так незвично, й відчувається велич і всенародність свята». Щиро подякував усім присутнім ветеранам за велич духу та мужність, побажав їм міцного здоров’я, довголіття та мирного неба над головою.

Трьом учасникам антитерористичної операції вручено медалі "Учасник АТО".

Пам’ять тих, хто заплатив за наближення перемоги власним життям учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання. З метою продовження традицій шанобливого ставлення до пам’ятних подій по закінченню мітингу його учасники поклали квіти до меморіального комплексу воїнам-визволителям. У виконанні аматорських колективів та окремих співаків  для присутніх на святі  пролунали пісні воєнних років. Чудові танцювальні номери учасникам заходу представили танцювальні колективи району. Спонсорами свята підготовлений святковий обід для ветеранів. Також, в парку культури та відпочинку працювала польова кухня. За сприяння голови райдержадміністрації Юрія Маєвського ветеранам війни надано грошову допомогу.

В день Перемоги ми повинні висловити слова вдячності ветеранам, що нині живуть. На них випали тяжкі випробування, складні післявоєнні будні. Їх життя - приклад мужності, героїзму і відданості Батьківщині. Наш обов'язок - згадати також усіх, хто вже пішов від нас, загинув у боях і не дожив до сьогоднішнього дня. Ми перед ними в неоплатному боргу. Усі вони внесли величезний вклад в Перемогу, чим заслужили вічну пам'ять і визнання нащадків. Ми їх пам'ятаємо і пишаємося ними!

Переглядів: 597 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz