lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 15 » Тривають консультації з громадськістю
15:36
Тривають консультації з громадськістю
На виконання Указу Президента України від 24.03.2013 р. №212 «Про Стратегію державної підтримки сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації» заступником голови райдержадміністрації Олійником Л.П та начальником районного управління юстиції Віркун Т.В. з жителями с. Лідихівка та с. Волиця було обговорено  основні положення Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні. Стратегія передбачає реалізацію конституційних прав і свобод людини і громадянина, приведення у відповідність з європейськими стандартами національного законодавства діяльності інститутів громадянського суспільства, запровадження європейських механізмів контролю та сприяння діяльності інститутів громадянського суспільства, забезпечення їх сталого функціонування, а також сприяння форм місцевої демократії.
Також із жителями вищезгаданих населених пунктів було обговорено Концепцію реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Леонтій Петрович наголосив, що існуюча в Україні система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреби суспільства.  
Функціонування місцевого самоврядування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримки сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання населенню якісних і доступних адміністративних та соціальних послуг а також зазначив, що Президентом України Віктором Януковичем наголошено на важливості проведення реформи місцевого самоврядування, яка має на меті посилити розвиток регіонів України. Метою
Концепції є визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної максимально забезпечити передовсім надання якісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів демократії, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави та територіальних громад. Реалізація Концепції сприятиме доступності адміністративних та соціальних послуг, утворенню об’єднаних територіальних громад, спроможних самостійно вирішувати питання місцевого значення, створенню умов для забезпечення соціально-економічного розвитку територіальних громад.
В ході активного обговорення проекту Концепції жителі с. Лідихівка висловили думку щодо доцільності укрупнення територіальних громад, адже надання адміністративних послуг і так наближене до населення, а в разі укрупнення доведеться за будь-якою довідкою діставатись у центральну садибу громади; с. Волиця - щодо відповідного розподілу коштів місцевого бюджету об’єднаних громад, щоб за рахунок великочисельних   територіальних громад не утримувались малочисельні. Але  присутні дійшли висновку, що вносити кардинальні зміни в систему місцевого самоврядування необхідно, і перш за все у створенні належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення здійснення органами місцевого самоврядування власних (самоврядних) і делегованих повноважень;  максимальне залучення населення до прийняття управлінських рішень; надання державою достатніх фінансових ресурсів.
 
 
 
                                                           Відділ організаційно-кадрової роботи
                                                           апарату райдержадміністрації       
Переглядів: 699 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz