lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 12 » "У пам’яті доблесть і трагедія"
13:55
"У пам’яті доблесть і трагедія"
Мільйони синів і дочок нашого народу поклали свої голови в нескінченних війнах та воєнних конфліктах, як захищаючи свою землю, так і в жорстоких війнах за інтереси чужих держав. Однією з чорних сторінок для українців, які тоді служили в Радянській Армії, стала участь наших співвітчизників у кривавій війні в далекій середньоазійській країні – Афганістан.
З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але пам'ять про цю війну ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву.
Відповідно до плану районних заходів щодо виконання Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича "Про проведення в 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав", 12 лютого заступник голови райдержадміністрації Леонтій Олійник разом з заступником голови бюджетної комісії, депутатом районної ради Борисом Зоном відвідали виставку літератури під назвою " У пам’яті доблесть і трагедія”, яка
присвячена 25 – річчю виведення радянських військ  з території Афганістану. Виставку організовано у Теофіпольській центральній районній бібліотеці напередодні дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Посадовці ознайомилися з історичними джерелами виставки, а також вивчили проблемні питання роботи закладу.
Афганістан… Чорним тавром в наш лексикон впеклося це лунке, як постріл із-за рогу, слово. Для тисяч українських родин воно назавжди стало грізним знаменом біди, символом невгамовних душевних мук і невтішного горя. Діди наші у далекому 1945-му думали, що та війна – остання. Вони не знали, що їх онуків також називатимуть ветеранами. В Афганістан з України було направлено понад 160 тисяч чоловік. Майже 15 тисяч з них не повернулися додому.
Література, яка представлена на виставці, розкриває героїзм, біль, втрати, нелегкі дороги війни, пройдені воїнами – афганцями. Розповідає про трагедію українців, які були змушені воювати за чужі інтереси, про воїнську доблесть, честь і дружбу, про синів України, які мужньо і саможертовно виконували свій військовий обов’язок за межами рідної землі.
«Давайте ж і ми з вами будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває досі. У спогадах, снах і думках. Вони на це заслуговують» - наголосив Леонтій Петрович .

 


Переглядів: 675 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz