lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Вдосконалення діяльності фахівців із соціальної роботи шляхом повного охоплення найуразливіших категорій населення
11:32
Вдосконалення діяльності фахівців із соціальної роботи шляхом повного охоплення найуразливіших категорій населення
З метою забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення Теофіпольським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 14 жовтня, проведено семінар – нараду  на тему: «Вдосконалення діяльності фахівців із соціальної роботи шляхом повного охоплення найуразливіших категорій населення». В даному заході взяли участь заступник голови державної адміністрації Олійник Леонтій Петрович, завідуючий сектору опіки,  піклування, усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей Теофіпольської райдержадміністрації Барановська Ірина Михайлівна, фахівці із соціальної роботи району.
Мета заходу - оптимізація в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України діяльності фахівців із соціальної роботи, яких було введено до штату районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді із забезпечення адресної допомоги вразливим категоріям населення.
Заступник голови райдержадміністрації Леонтій Олійник наголосив фахівцям на забезпеченні ефективної соціальної допомоги вразливим категоріям населення територіальних громад, зосередив увагу на ранній профілактиці сімейного неблагополуччя та тісній взаємодії всіх суб’єктів соціальної роботи щодо вирішення проблем людей. Перед фахівцями із соціальної роботи поставлено завдання здійснювати своєчасне виявлення можливих проблем у сім’ях, особливо у сім’ях з дітьми, дітьми-інвалідами; проведення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах; сприяння у своєчасному одержанні державних соціальних допомог та послуг.
Директор Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Чоха Руслана Іванівна доповіла про роботу з сім'ями, що перебувають у складних життєвих обставинах. Так, станом на 01.10.2013 р. на обліку сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, ТРЦСССДМ нараховується 212, де виховується 455 дітей. Під соціальним супроводом РЦСССДМ перебуває 92 сім'ї, в яких виховується 219 дітей. За 9 місяців 2013 р. охоплено соціальним супроводом 154 сім'ї (в них дітей - 355) . Сім'ям, які опинились у складних життєвих обставинах у ході соціального супроводу протягом 9 місяців 2013 р. надано 3387 послуг. Спеціалістами РЦСССДМ та фахівцями із соціальної роботи здійснено 775 соціальних інспектувань сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в тому числі проінспектовано 436 нововиявлених сімей.
 Аналіз статистичних даних роботи фахівців із соціальної роботи свідчать про позитивний крок у роботі із сім'ями в складних життєвих обставинах. Показники роботи підвищилися втричі у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Із збільшенням кількості охоплених соціальною роботою велика увага приділяється, в першу чергу, якості надання соціальних послуг.
Завідуючий сектору опіки, піклування, усиновлення та сімейних форм виховання служби у справах дітей райдержадміністрації Барановська Ірина Михайлівна подякувала працівникам соціальної служби за співпрацю, а також зазначила, що результати спільної роботи фахівців центру соціальних служб свідчать про те, що така форма роботи ефективна, адже, відчуваючи посилений контроль за станом виконання батьківських обов’язків з боку відповідних служб, більшість горе-батьків змінюють свій намір і відповідальніше ставляться до своїх батьківських обов’язків.
Окремо розглядалося питання щодо перебування на квартирному обліку та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.
Головний спеціаліст Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надала методичні рекомендації щодо роботи з дітьми та особами з числа дітей-сиріт, нормативні акти, які врегульовують питання постановки на квартирний облік та забезпечення житлом дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.
За результатами наради працівникам соціальної служби було дано ряд доручень щодо подальшої реалізації ініціатив Президента України та здійснення соціальної роботи із сім’ями та особами, які опинились в складних життєвих обставинах та не в змозі подолати їх самостійно.
Переглядів: 669 | Додав: Inna | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz