lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 13 » Відбулась нарада
13:42
Відбулась нарада
 Сьогодні, заступник голови райдержадміністрації Леонтій Олійник взяв участь у нараді, яка проходила в управлінні соціального захисту населення. На нараді також були присутні Тетяна Віркун - начальник Теофіпольського районного управління юстиції, Наталія Лебідь – начальник управління соціального захисту населення та працівники управління соціального захисту населення.
На засіданні було розглянуто питання щодо основних положень Стратегії державної політики  сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, про які  доповіла Тетяна Віркун . Вона, зокрема, наголосила, що Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні спрямована на реалізацію принципів, пріоритетів, завдань державної політики у сфері розвитку громадянського суспільства.
З метою забезпечення дальшої реалізації Стратегії державної політики  сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої Указом Президента України від 24 березня 2012року № 212 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні  та першочергові заходи щодо її реалізації»  Указом Президента України  25 червня 2013року № 342/2013 прийнято План заходів щодо реалізації у 2013році Стратегії державної політики сприяння  розвитку громадянського суспільства в Україні. 
Реалізація державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства здійснюється  через Стратегію та комплексного підходу до її реалізації.
Держава, здійснюючи політичну владу в громадянському суспільстві, підпорядковує свою діяльність служінню цьому суспільству, забезпечує рівні можливості для всіх людей у всіх сферах їхньої життєдіяльності на засадах соціальної справедливості, гуманізму та милосердя, не втручається в особисте життя людини й громадянина, регулює соціальні відносини чинної конституції, законів та інших нормативно- правових актів.        
Україною за роки незалежності зроблені певні кроки до розвитку та зміцнення громадянського суспільства.
Процес законодавчого забезпечення у цій сфері в останні роки також має позитивну тенденцію. Так, у 2010 - 2011 роках прийнято Закони України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», «Про доступ до публічної інформації», «Про безоплатну правову допомогу», «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року», внесено зміни до Закону України «Про інформацію». Цими актами визначено, зокрема, засади внутрішньої політики України у сферах розбудови державності, формування інститутів громадянського суспільства, порядок забезпечення права кожного на доступ до інформації суб'єктів владних повноважень, державні гарантії щодо надання безоплатної правової допомоги.
Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року № 1035-р схвалено Концепцію сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства. На реалізацію її положень органами виконавчої влади видано низку відповідних нормативно-правових актів. Реалізовуючи державну політику у сфері розвитку демократії участі, Кабінет Міністрів України 3 листопада 2010 року видав постанову № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», якою затвердив Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики.
Отже, держава створює всі умови для виконання Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, співпрацює і створює сприятливі умови для утворення та функціонування інститутів громадянського суспільства, запроваджує різні форми громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

 
Переглядів: 742 | Додав: DA_gama | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz