lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Травень » 25 » Відбулось розширене засідання колегії обласної державної адміністрації
08:00
Відбулось розширене засідання колегії обласної державної адміністрації

Голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук провів розширене засідання колегії у ході якої розглянуто питання про стан реформування системи надання адміністративних послуг, стан підготовки підприємств агропромислового комплексу області до збирання зернових культур у 2016 році та дотримання свободи слова в області.

Участь засіданні взяли заступники голови обласної адміністрації, керівники райдержадміністрацій, виконкомів міських, міст обласного значення рад, представники обласних установ та організацій, засобів масової інформації.

Заслуховуючи перше питання порядку денного Максим Левицький, директор департаменту економічного розвитку та інфраструктури облдержадміністрації проінформував присутніх про стан реформування системи надання адміністративних послуг в області.

Зокрема, станом на 1 травня 2016 року через місцеві ЦНАПи надано 111,6 тис. адміністративних послуг, що на 8,3% більше ніж за аналогічний період минулого року. При цьому центрами райдержадміністрацій надано 62,6 тис. послуг, міст обласного значення – 49 тис. послуг.

З розрахунку на 1 тис. населення кількість наданих послуг місцевими ЦНАПами становить 86 одиниць.

Найбільшу частку адміністративних послуг, які надаються через ЦНАПи, займають послуги з реєстрації бізнесу та речових прав на нерухоме майно, оформлення паспортних документів та реєстрації місця проживання, а також у сфері земельних відносин.

Роботу ЦНАПів забезпечують 132 адміністратори (торік – 113).

Надання адміністративних послуг через ЦНАП передбачає формат отримання послуг через адміністратора або безпосередньо суб’єктом надання адмінпослуг у приміщенні ЦНАПу.

З початку року забезпечено надання послуг громадянам та суб’єктам підприємництва: обласною державною адміністрацією (50 послуг), департаментами екології та природних ресурсів (448 послуг), економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації (12 послуг), управлінням державної архітектурно-будівельної інспекції (1648 послуг), головними управліннями державної служби України з надзвичайних ситуацій (60 послуг), Держсанепідслужби (158 послуг), Національної поліції (124 послуги), Держгеокадастру (41480 послуг) в області, обласним управлінням лісового та мисливського господарства (101 послуга).

З 1 травня 2016 року завершено передачу райдержадміністраціям та міським (міст обласного значення) радам повноважень у сферах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та державної реє­страції речових прав на нерухоме майно.

Децентралізація владних повноважень з надання адміністративних по­слуг забезпечила з початку 2016 року додаткові надходження до місцевих бюджетів у сумі 9,5 млн.грн., у тому числі до районних бюджетів – 1,1 млн. грн., до бюджетів органів місцевого самоврядування – 8,4 млн.грн., з них до бюджетів міст обласного значення – 6,3 млн. гривень.

Другим питанням засідання обговорено стан підготовки підприємств агропромислового комплексу області до збирання зернових культур у 2016 році.

Програмою соціально-економічного розвитку області на 2016 рік господарствами усіх форм власності передбачається отримати валовий збір зернових в обсязі 2,72 млн. тонн. Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації та управліннями агропромислового розвитку райдержадміністрацій розроблено структуру посівних площ сільськогосподарських культур, згідно з якою зернові культури займають 525 тис. га, або 47% від загальної посівної площі.

Враховуючи ринковий попит, основною зерновою культурою зали­шається озима пшениця, якої під урожай поточного року посіяно 234 тис. гектарів. Цей показник становить 45% у структурі зернових культур. У цілому всі площі озимої пшениці знаходяться у доброму та задовільному стані.

Водночас, майже половина валового збору зернових забезпечується ярими культурами, які займають 27% у структурі посівних площ, серед яких основними є ярий ячмінь і кукурудза. Ці культури посіяно на площах 75 та 156 тис. га, відповідно. Крім того, ранні ярі зернові культури посіяно на площі 98 тис. га, що становить 106% до прогнозу.

Збільшено прогнозовані площі посіву інших ярих культур, таких як со­няшник – до 104 тис. га (+65 тис. га), цукровий буряк – до 36 тис. га (+ 9 тис. га).

Для забезпечення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур в області є понад 1640 зернозбиральних комбайнів, 1010 одиниць з них імпортного виробництва з високою продуктивністю.

Проводиться робота по ремонту та налагодженню наявної зернозби­ральної техніки. З початку року в агроформуваннях області її було відремон­товано 1640 одиниць або 100% до загальної кількості діючої техніки.

Найважливіше питання щодо підготовки до жнив, яке потребує невід­кладного вирішення, – фінансове забезпечення. Для проведення комплексу збиральних робіт у 2016 році потреба в коштах становить близько 1,0 млрд. грн., з них на паливно-мастильні матеріали – 450,0 млн. гривень. Основними джерелами покриття фінансової потреби мають бути власні кошти агроформувань та залучені кошти переробних підприємств у частині авансів.

Наразі продовжується ремонт зернозбиральної техніки, підготовка матеріально-технічної бази, накопичуються паливно-мастильні матеріали. В області придбано 17,1 тис. тонн дизельного пального та 2,4 тис. тонн бензину на загальну суму 330 тис.грн. при потребі, відповідно, 20,7 та 3,9 тис. тонн, тобто, забезпеченість дизпаливом становить 83% від потреби, автобензином – 62 відсотки.

За результатами засідання надано відповідні доручення та прийнято протокольні  рішення обласної державної адміністрації.

Джерело: http://www.adm-km.gov.ua/?p=5703

Переглядів: 504 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz