lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Листопад » 11 » Відбулося засідання громадської ради
19:33
Відбулося засідання громадської ради
11 листопада відбулося позачергове засідання громадської ради при райдержадміністрації за участі заступника голови райдержадміністрації Леонтія Олійника, представників громадських організацій, начальників структурних підрозділів, відділів райдержадміністрації. Вела засідання голова громадської ради при райдержадміністрації Ніна Киричок.
На засіданні було розглянуто питання щодо основних положень Стратегії державної політики  сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та проект Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.
Про основні положення Стратегії державної політики  сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні доповіла Тетяна Віркун - начальник Теофіпольського районного управління юстиції. Яка зауважила, що Стратегія державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні спрямована на реалізацію принципів, пріоритетів, завдань державної політики у сфері розвитку громадянського суспільства. Стратегія визначає концептуальні, взаємодоповнювальні напрями діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо створення належних умов для розвитку громадянського суспільства.
З метою забезпечення дальшої реалізації Стратегії державної політики  сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, затвердженої Указом Президента України від 24 березня 2012року № 212 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні  та першочергові заходи щодо її реалізації»  Указом Президента України  25 червня 2013року № 342/2013 прийнято План заходів щодо реалізації у 2013році Стратегії державної політики сприяння  розвитку громадянського суспільства в Україні.
Про проект Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні доповів Віталій Подчинюк - начальник відділу організаційно-кадрової роботи апарату райдержадміністрації. Він, зокрема, наголосив, що проектом Концепції запропоновано напрями проведення  реформи місцевого самоврядування та територіальної  організації влади, метою якої є підвищення якості життя  людини за рахунок  створення ефективної системи управління і забезпечення сталого територіального розвитку. Суть реформи полягає у розмежуванні повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, удосконаленні взаємодії  між ними. Також йдеться про передачу  повноважень на місцях, посилення  організаційної та фінансової самостійності  територіальних громад. Вдосконалення місцевого самоврядування буде  спрямоване, передусім, на формування відповідного законодавчого поля, створення умов для стимулювання місцевого розвитку. Адже існуюча в Україні система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреби суспільства, його функціонування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримки сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, надання населенню якісних і доступних адміністративних та соціальних  послуг шляхом сталого  розвитку громади.
По закінченню засідання Ніна Киричок підвела підсумки зауваживши, що держава створює всі умови для виконання Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні, співпрацює і створює сприятливі умови для утворення та функціонування інститутів громадянського суспільства, запроваджує різні форми громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування. Також зазначила, що необхідно вносити кардинальні зміни в систему місцевого самоврядування. Бо від того, як працюють органи влади та місцевого самоврядування на місцях, залежить багато питань життєдіяльності громади.
 
Переглядів: 708 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz