lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Березень » 29 » Відбулося засідання чергової сесії обласної ради
10:55
Відбулося засідання чергової сесії обласної ради
Депутати обласної ради, присутні на пленарному засіданні п’ятнадцятої сесії, розглянули 67 питань порядку денного. Після депутатських запитів і ряду кадрових призначень, обранці розглянули обласну програму відновлення роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький». Після нетривалої дискусії депутати більшістю голосів підтримали пропозицію Василя Ядухи, голови облдержадміністрації, депутата обласної ради. Він запропонував програму і кошти, які затверджені програмою, підтримати за умови, що її фінансування буде розпочато тільки тоді, коли буде підписано бодай один з протоколу намірів. «Якщо буде підписано протокол будь-якої кампанії, яка має власні літаки, або протокол наміру організації, яка здатна взяти цей аеропорт в концесію, програму варто підтримати. Тоді ця організація має вимагати у нас, щоб ми зробили злітну полосу, поставили необхідне обладнання, провели сертифікацію і передали не копу розвалин, а як аеропорт по всій технічній документації», - підкреслив голова адміністрації.
При розгляді питання про програму соціально-економічного розвитку Хмельницької області на 2013 рік очільник краю особливо наголосив, що кожен, хто знаходиться у сесійній залі, і особливо народні депутати мають підключитися до розв’язання проблем Хмельниччини незалежно від політичних кольорів. Він зауважив, що не дивлячись на критику опонентів влади, які жваво обговорюють всілякі рейтинги, область розвивається, демонструючи позитивну динаміку. Як доказ навів цитату з журналу «Аналіз сталого розвитку: глобальний і регіональний контексти». «Тут є 42 показника. Найбільш впевнене та стрімке зростання показників демонструє Хмельницька область, яка з 20-го місця за підрахунками 2009 року піднялась спочатку на 13-те місце, а цього року увійшла до трійки лідерів. Порівнювались рейтинги регіонів за Індексом соціально-інституціонального виміру сталого розвитку. Для нас головний показник – це економічний розвиток територій, той, який впливає на долю людей. І у 2013 році ми будемо в такому ракурсі працювати .Ми визначили пріоритети на виконання рішення Уряду України, яке було затверджено по зростанню економіки держави на 2013 -2014 роки, у нас розроблені свої плани і ми обов’язково маємо побачити по кожному напрямку економічне зростання», - сказав Василь Ядуха.
Що стосується реформування галузі охорони здоров’я, то на переконання голови адміністрації, якщо і є тут прогалини, то лише з вини деяких недолугих виконавців. «Наголошую, немає ніяких критерій реорганізації, для нас принципово виконання медичної реформи в єдиному контексті - наближення медичної допомоги до людей, розвиток первинної медико-санітарної допомоги, яка неможлива без розвитку інституту сімейних лікарів. Кожна людина має знати свого лікаря. Якщо в лікувальному закладі є необхідна база, ніякої реорганізації ніхто не проводить, але якщо дільнична лікарня або амбулаторія роками не виконує свої функції, не маючи відповідного обладнання, звичайно, такого допускати не можна», - підкреслив він.
Василь Ядуха також повідомив, що цьогоріч Хмельниччина на ремонт доріг отримає втричі більше коштів, ніж минулого року. «В області нараховується 7200 кілометрів доріг державного і комунального значення. Всі дороги знаходяться на балансі державного управління автомобільних доріг, тобто Укравтодору. Мені вдалося відстояти цифру на 2013 рік, якщо в минулому році нам було виділено 108 мільйонів, то в поточному втричі збільшено видатки – 302 мільйони. Проте це абсолютно не покриває всі ті проблеми, які є. Ми зможемо відновити капітальне будівництво дороги М-12 і Н-03. Не потрібно спекулювати на цій темі. Всі знають, які погодні умови були цієї зими, дороги, яким від 30 до 60 років, зруйновані. Потрібно врахувати й те, що розраховані вони на 6 тон нагрузки, а є і 11 тонн, витримують і п’ятдесятитонні автомобілі. На Хмельниччині те, що в компетенції влади можна було зробити, все зроблено. Бригади, матеріально-технічні ресурси підготовлені щоб при потеплінні приступити до роботи», - сказав Василь Ядуха та наголосив: «Все, що робиться в області, й надалі відбуватиметься в умовах порядку, відповідальності. І головною в контексті цієї роботи була, є і буде людина».

за матеріалами веб-сайту ОДА
Переглядів: 603 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz