lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Січень » 21 » Відбулося засідання круглого столу
16:58
Відбулося засідання круглого столу

22 січня 2015 року в Україні відзначається День Соборності України. У цей день в 1919 році було проголошено Акт возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в єдину українську державу.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. День 22 січня 1919 року увійшов до української історії як велике державне свято. Щороку весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом i багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу.

Напередодні відзначення 96-ї річниці Дня Соборності України в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч за круглим столом на тему: «Соборність – духовне гасло єднання», в якій прийняв участь перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Григорович Вільшинський, представники відділу культури райдержадміністрації, керівники та працівники підвідомчих установ культури. Петро Григорович привітав усіх присутніх з цією знаменною подією в житті України і зазначив, що цей день є одним із найвизначніших у нашій історії. Адже українці протягом століть мріяли про незалежну єдину, соборну державу, про те, щоб усі етнічні землі, в різні часи поділені між різними імперіями, нарешті об’єдналися в єдину державу. На закінчення очільник району побажав кожному щастя, злагоди, миру й добробуту, мудрості і чуття єдиної родини.

Начальник відділу культури Лідія Філик у своєму виступі звернула увагу на історичне значення даної події та ознайомила з планом заходів, які будуть проходити в закладах культури району, приурочені цій знаменній даті.

Провідний бібліотекар відділу обслуговування Світлана Пархомець, розповіла про період нашої історії, а також наслідки, які спонукали до возз’єднання двох українських держав УНР і ЗУНР в одну самостійну соборну державу.

І нині наша держава переживає складний період випробувань. Проте жодна сила не розколе нас на ворогуючі табори , бо саме слово «соборність» означає добровільне єднання людей на засадах свободи, демократії та взаємоповаги.

Бібліотекарями відділу обслуговування була представлена нова художня література на дану тематику. Теофіпольська дитяча художня школа організувала виставку учнівських робіт на тему: «Україна вільна і єдина».

 

 

 

 

 

 

                

 

 

Переглядів: 562 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz