lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Лютий » 8 » Відродження та популяризація духовної спадщини рідного краю
17:28
Відродження та популяризація духовної спадщини рідного краю
Заклади культури є могутнім фактором виховання молоді, формування її життєвих компетентностей і орієнтирів, духовності, моральності, національної гідності і патріотизму.
Саме з метою активізації цієї роботи 8 лютого в смт Теофіполь на базі народознавчого музею Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся районний семінар «Відродження та популяризація духовної спадщини рідного краю». В межах планового навчання свою кваліфікацію підвищували директори та художні керівники сільських будинків культури, завідуючі сільськими клубами, керівники аматорських художніх колективів.
Відкриваючи семінар, голова адміністрації Володимир Довжук наголосив: «Процес розбудови української держави, її майбутнє залежить від того, якими будуть її майбутні громадяни – сьогоднішні діти, наскільки у них будуть сформовані активна життєва позиція, національна самосвідомість, моральність, готовність до творчої праці, незалежно від професії і роду занять, на благо рідної держави. Саме об’єднавши зусилля освітян і культпрацівників можна досягнути цієї мети». 
Вчитель історії Теофіпольської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Олена Станчук прочитала лекцію «Роль звичаїв та обрядів у духовній культурі українського суспільства» та провела екскурсію в народознавчий музей та музей школи.
Далі відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання пошуку, збереження та популяризації народного традиційного мистецтва, звичаїв, обрядів, пісенного надбання краю закладами культури», в ході якого учасники семінару поділились досвідом роботи щодо відродження національних традицій Теофіпольщини, духовного збагачення краян, впровадження обрядових дійств.
Методисти районного будинку культури провели лекцію-консультацію «Робота сільських закладів культури по впровадженню, вивченню та збереженню фольклорно-етнографічних надбань, колориту, манер виконання автентичної музично-пісенної спадщини Теофіпольщини».
На завершення заходу відбулось знайомство з учнівським фольклорним колективом «Капітошка» та концертна програма.
 
 
 
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації
Переглядів: 740 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz