lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Віктор Янукович: Україна знаходиться на завершальному етапі виконання критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС
11:44
Віктор Янукович: Україна знаходиться на завершальному етапі виконання критеріїв для підписання Угоди про асоціацію з ЄС
Україна знаходиться на завершальному етапі виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, наголошує Президент України Віктор Янукович.
«Україна зараз знаходиться на завершальному етапі виконання тієї програми, яку ми називаємо «списком Фюле», - сказав Глава держави під час зустрічі з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.
«Я переконаний у тому, що шлях, який ми проходимо зараз спільно, відкриває нові можливості в найближчому майбутньому, і атмосфера довіри цьому буде сприяти», - зазначив Президент.
Віктор Янукович подякував Штефану Фюле за участь у Національному круглому столі з питань євроінтеграції, який проходить у Києві. «Ця дискусія необхідна і для політиків, і для суспільства, і для наших відносин з Європейським Союзом», - підкреслив Глава держави.
За його словами, напередодні Верховна Рада прийняла постанову про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів, який був узгоджений з експертами Європейської Ради і Венеціанської Комісії.
«Я сподіваюсь, що... вже на наступній сесії, згідно законів України, він буде голосуватися вже конституційною більшістю», - сказав Глава держави.
Віктор Янукович повідомив, що проект Закону «Про прокуратуру» наступного тижня розглядатиметься Венеціанською Комісією в остаточній редакції. Президент нагадав, що над цим законопроектом працювали експерти Венеціанської Комісії, представники політичних партій і Генеральної прокуратури України.
«Така узгоджена редакція цього закону всіма сторонами була напрацьована і відправлена у Венеціанську комісію для розгляду в цілому», - сказав Віктор Янукович.
Президент зазначив, що найбільш болючим питанням на шляху євроінтеграції залишається питання екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
«Місія Квасневського-Кокса працює, ми ведемо спільну роботу, шукаємо зараз шляхи, і я сподіваюсь, що найближчим часом ми визначимось остаточно, яким шляхом буде вирішуватись це питання», - сказав Глава держави.
У свою чергу, Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства висловив задоволення посиленням взаємодії між Євросоюзом та Україною.
За його словами, ця взаємодія спирається на «два стовпи». «Перший - це той дуже хороший прогрес, який зробила Україна у виконанні умов для підписання Угоди про асоціацію, і завдяки цьому Україна наближається ще ближче до Європейського Союзу. Другий - це посилення і поглиблення політичного діалогу з Україною, а також очікування того, що буде після Вільнюського саміту», - сказав Штефан Фюле. Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства подякував Президенту України за підтримку Національного круглого столу з питань євроінтеграції.
«У нас відбулася дуже хороша розмова, і думаю, що абсолютна більшість висловила своє бажання організувати наступний раунд цього «круглого столу» після Вільнюського саміту», - зазначив Штефан Фюле.
На його переконання, цей захід сприятиме посиленню співпраці між владою та опозицією щодо питань, які стоять на порядку денному європейської інтеграції України.
Єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства висловив задоволення тим, що оцінка Президентом прогресу на шляху євроінтеграції України збігається з його оцінкою.
«Я дуже радий був почути, що повністю збігається Ваша оцінка і моя оцінка того прогресу, який має бути зроблений, і тих питань, які залишилося вирішити», - зазначив він.
За словами Штефана Фюле, сьогодні в Україні є чітке розуміння щодо реформування виборчого законодавства та органів прокуратури.
Він погодився з тим, що рішення щодо екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко має бути знайдене в рамках місії Кокса-Квасневського.
«Я не можу не погодитися з тим, що Ви сказали стосовно вирішення питання вибіркового правосуддя щодо колишнього прем’єр-міністра. Це те, що, по-перше, необхідно знайти рішення і, по-друге, що це рішення має бути знайдене в рамках місії Кокса-Квасневського», - сказав він.
Штефан Фюле наголосив, що з оптимізмом чекає Вільнюського саміту ініціативи «Східне партнерство».
«Я з оптимізмом чекаю Вільнюського саміту і того, що буде після Вільнюського саміту», - зазначив він.
 
Переглядів: 557 | Додав: Inna | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz