lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Червень » 11 » Впроваджуючи нові бібліотечні послуги...
14:19
Впроваджуючи нові бібліотечні послуги...
На сучасному етапі одним з головних завдань нашого суспільства є створення умов гідного життя літнім людям, увага до їх потреб. В Законах «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» визначено правовий статус ветеранів війни, основні засади державної політики щодо ветеранів праці, забезпечення та створення належних умов для їх життєзабезпечення, їх активного довголіття, формування в суспільстві гуманного, шанобливого ставлення до них.
Впроваджуючи нові бібліотечні послуги з використанням вільного доступу до Інтернету в рамках програми «Бібліоміст» одним із напрямків роботи центральної районної  бібліотеки – допомогти ветеранам війни та праці у вирішенні їхніх проблем, надати вчасно потрібну інформацію.
З цією метою Теофіпольська центральна районна бібліотека організувала і провела зустріч ветеранів війни та праці райцентру із заступником начальника управління Пенсійного фонду Шереметою Любов’ю Василівною, начальником відділу обробки документів управління соціального захисту населення Король Тетяною Францівною та начальником відділу прийому заяв управління соціального захисту населення Щепою Іриною Василівною. Зустріч проходила в Пункті безкоштовного доступу до Інтернет центральної районної бібліотеки.
Любов Шеремета ознайомила ветеранів війни та праці із законодавством про пенсійне забезпечення, з офіційними сайтами Пенсійного фонду України, звернула їх увагу на те, що з 01 січня  2013 року проводились перерахунки в зв’язку з зростанням прожиткового мінімуму. А щоб отримати інформацію про  умови, порядок призначення, перерахунки та виплати пенсій, зразки заяв, запитів на інформацію, інших документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій, виплати допомоги на поховання, тощо, Любов Василівна запропонувала зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг  і доступно розповіла як це можна зробити, які потрібні документи. Деякі з них відразу  виявили бажання зареєструватися на Веб-порталі.
 . Інженер-програміст ЦРБ Кравець Д.В.  ознайомив ветеранів як користуватися офіційними сайтами державної влади України.
Бібліотекарі відділу обслуговування запропонували бажаючим скористатися цією та іншими послугами в Пункті вільного доступу, використовуючи наш безкоштовний  Інтернет.
А на проблеми соціального захисту ветеранів війни та праці звернула увагу Тетяна Король. Вона ознайомила зі статистикою проживання у нашому районі цієї категорії населення. У ході розмови Тетяна Францівна розповіла, відповідно до законодавства, про певні пільги, зокрема: безкоштовне одержання ліків за рецептами лікарів; переважне право на встановлення домашніх телефонів; знижка плати за користування житлом та ін. Більш конкретно вона зупинилася на можливостях щорічного санаторно-курортного лікування. Інженер-програміст ЦРБ   познайомив з сайтами санаторно-курортних  закладів України та нашої області. Скориставшись сайтом бажаючі зможуть дізнатися як доїхати до місця оздоровлення, які методи лікування та ін.
А на таку пільгу, як безкоштовний ремонт житлового будинку, звернула увагу Ірина Щепа. Вона розповіла про умови цієї пільги  та хто має на неї право.
Зустріч продовжилася в читальному залі центральної районної бібліотеки біля виставки Центру регіональної інформації «Влада. Бібліотека. Населення», де присутніх ознайомили з матеріалами з питань пенсійного забезпечення, соціального захисту населення, розпорядженнями райдержадміністрації, районними програмами  та ін.
Переглядів: 675 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz