lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Травень » 16 » Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва.
16:03
Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва.
19 травня – Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва. По всій країні: у бібліотеках, клубах, концертних організаціях, театрах, музеях, на вуличних святах – вони невпинно і щодня несуть «вахту» зі збереження і розвитку національної культури України.
З давніх-давен благодатний ґрунт народного мистецтва був основою, на якій створювалася національна література, музика, професійне мистецтво.
Професія працівників культури така ж древня, як і саме людство. Предками сьогоднішніх акторів, музикантів, співаків, імпресаріо… були шамани, які привселюдно виконували різноманітні ритуали, чим немало радували громаду, пізніше – скоморохи, оратори, знавці музики, поезії, акторські колективи. Вони розважали народ, і той платив їм за це.
Цей день – свято не лише тих, хто безпосередньо працює в галузі, а й кожної людини, яка за покликанням серця присвячує своє дозвілля мистецтву, намагається реалізувати себе як особистість через творчість.
Пращурами української культури, доводять дослідники, можна вважати культуру індоєвропейських пращурів слов’ян, слов’янські культурні джерела, культуру Київської Русі – дохристиянську і християнську.
Українська культура, одна з небагатьох, якій вдалося вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність і первозданну чистоту.
16 травня 2013 року в актовій залі дитячої музичної школи відбулись урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва за участю голови райдержадміністрації Володимира Довжука.
„Україна має найбагатшу культурну спадщину, як матеріальну (пам’ятники, музейні фонди), так і нематеріальну (традиційна народна культура і фольклор). Однак досі держава не може подолати наслідки проблем 90-х років, коли сфера культури в Україні переживала фінансові труднощі на фоні відсутності реформ у системі управління і невдалій децентралізації без належних змін у системі формування місцевих бюджетів. Як наслідок, багато клубів і будинків культури, бібліотек, кінотеатрів, особливо у селах і невеликих містах, були закриті, залишилися без опалення та проведення належних поточних ремонтних робіт. Але сьогодні Президент України, обласна влада та влада на місцях роблять та будуть докладати максимум зусиль для того, щоб сільські та селищні бібліотеки, клуби, будинки культури опалювались, щоб в них було затишно, щоб населення нашого району, особливо молодь хотіла відвідувати заклади культури. Прийміть щиру вдячність за високе служіння мистецтву, невтомний творчий пошук, самовідданість і подвижництво.
Впевнений, що ви й надалі докладатимете зусиль задля утвердження заможної, духовно багатої України. Нехай культура зміцнює і гуртує українське суспільство. Щиросердно бажаю вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, великих творчих успіхів і невичерпної наснаги.” – сказав голова райдержадміністрації Володимир Довжук, звертаючись до винуватців свята. Та вручив Грамоту, квіти і цінний подарунок Мироновій Варварі Пилипівні – керівнику народного аматорського жіночого вокального ансамблю „ Чарівниця” Теофіпольського районного будинку культури за сумлінну та плідну  працю, вагомий внесок у розвиток культури району, високий професіоналізм.
Також з вітальним словом до присутніх звернулась начальник відділу культури Лідія Іванівна Філик та вручила Грамоти, квіти та цінні подарунки кращим працівникам району, в сфері культури, за сумлінну працю та активну життєву позицію.
Працівники районного будинку культури, дитячої музичної школи та сільських клубів підготували цікавий змістовний святковий концерт.
Переглядів: 1123 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz