lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»
16:06
Всеукраїнський профілактичний захід «Урок»

З метою надання дітям з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, адресної допомоги у підготовці до нового навчального року та осінньо-зимового сезону, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок учбового періоду, усунення причин та умов даного явища, соціального захисту виявлених дітей, запобіганням їх бездоглядності і безпритульності, Департаментом освіти і науки та службою у справах дітей Хмельницької облдержадміністрації проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок».

Департамент освіти і науки облдержадміністрації разом із службою у справах дітей проводять обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. Також, проводиться робота, в частині виявлення дітей, які 01 вересня 2014 року не приступили до занять у ЗОШ та ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівня акредитації. Разом із цим, вживаються заходи щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням та притягнення до відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів.

Крім того, Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» направлений на сприяння у охопленні навчанням усіх дітей шкільного віку-переселенців із тимчасово окупованих територій України, територіально-адміністративних одиниць України, в яких триває антитерористична операція.

Станом на 10 вересня 2014 року, виявлено 19 дітей, які не приступили до занять в ЗОШ, ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівня акредитації (загальна кількість дітей шкільного віку в Хмельницькій області – 144 265 тис., з них 829 чол. – з окупованих територій України або зон проведення АТО). Із загальної кількості виявлених дітей, повернуто на навчання  - 0; влаштовано на навчання до ЗОШ, ПТНЗ, ВНЗ І-ІІ рівня акредитації - 3 дітей; влаштовано до закладів соціального захисту дітей – 2 чол. Серед причин, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, це – невиконання батьками своїх обов’язків по відношенню до дитини (5), самовільне залишення дитиною начального закладу (1), інфекційна хвороба (1), виїзд до батьків за кордон (2), набуття цивільної дієздатності (1), втрата документів про народження дитини (2), відсутність за місцем проживання (4), небажання дитини навчатися (1), перебування на відпочинку в АРК, внаслідок чого неможливість вчасно повернутися (2). Невлаштованими на навчання залишилися 14 дітей. 3 466 тис. дітей із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, отримали адресну фінансову та гуманітарну допомогу.

Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» триватиме до кінця жовтня 2014 року.

Управління інформаційної діяльності

                                                                та комунікацій з громадськістю ОДА

Переглядів: 535 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz