lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Жовтень » 22 » Забезпечення житлом працівників бюджетної сфери – одне з ключових питань порядку денного влади області
11:41
Забезпечення житлом працівників бюджетної сфери – одне з ключових питань порядку денного влади області
Більше тридцяти людей сьогодні прийшли до голови обласної державної адміністрації Василя Ядухи на особистий прийом з надією на вирішення проблемних питань. Тематика звернень залишається незмінною. Жителів краю турбують питання соціального захисту, передусім, правильності нарахування пенсій, надбавок та відповідних доплат; допомоги у працевлаштуванні, аграрної політики та земельних відносин. Однією з ключових є тема житлової політики. З проханням допомогти отримати житло або покращити житлові умови в основному звертаються молоді спеціалісти бюджетної сфери. За словами Василя Ядухи, в області виконують завдання та доручення Глави держави щодо забезпечення житлом медиків, освітян, працівників інших категорій, що відносяться до бюджетної сфери.
«У Хмельницькій області, як і в цілому по Україні, житлова проблема була і залишається однією з найболючіших. На початок 2013 року на квартирному обліку перебували 48621 сімей та одинаків, у тому числі і на одержання соціального та кооперативного житла. Зрозуміло, з державного та місцевого бюджетів вирішити житлове питання для такої кількості людей практично неможливо. Маємо велику підтримку з боку Президента України Віктора Януковича та Уряду. Саме з ініціативи Глави держави Урядом затверджено низку нормативно-правових актів, на виконання яких розроблено та реалізуються державні програми, метою яких є підвищення рівня забезпечення житлом громадян», - сказав у ході прийому громадян очільник краю. За його словами, у 2010-2013 роках за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, отримання пільгових довгострокових кредитів поліпшили свої житлові умови 180 працівників бюджетної сфери об¬ласті: 37 медичних працівників, 43 працівники закладів освіти, 49 державних службовців, 4 працівники культури, 47 працівників інших категорій, що відносяться до бюджетної сфери.
Під час сьогоднішнього прийому до голови облдержадміністрації звернулися молоді сім’ї вчителів та викладачів з обласного центру з питання виділення коштів з державного бюджету для завершення 2-ї черги будівництва по вул. Гастелло,15. У свій час, а це 2007-2008 роки, люди стали інвесторами будівництва, внесли кошти, проте, вони не були використані за цільовим призначенням. Будівництво призупинилося, люди залишилися ні з чим. «Ми вжили комплекс заходів, отримали відповідний кошторис, відкрито фінансування. Переконаний, що цей будинок обов’язково буде введений в дію», - сказав Василь Ядуха.
За зверненням жителя м. Хмельницький, військовослужбовця Міністерства Внутрішніх справ України щодо участі у програмі молодіжного кредитування голова адміністрації дав доручення Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва спільно з Хмельницьким регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву надати допомогу у вирішенні питання, аби багатодітна родина, де виховується шестеро дітей, отримала омріяне житло.
Переважну більшість питань, з якими зверталися до Василя Ядухи, було вирішено одразу у телефонному режимі.
Загалом, за 9 місяців до облдержадміністрації звернулося майже 3 тисячі громадян, а це на 27% менше, ніж за відповідний період минулого року. «Це говорить про те, що багато звернень носять місцевий характер. Я вкотре наголошую керівництву районів, аби вони були ближче до людей і на місцях намагалися вирішувати проблемні питання. Позитивно вирішено 52% звернень громадян. Ми намагаємося робити так, щоб усі питання вирішувалися одразу в практичній площині. Проблем які не вирішуються, практично немає, якщо мова не йде про справи, які пройшли судові тяжби. Головне, аби не було зволікання і щоб кожен брав на себе відповідальність за ввірену ділянку роботи. На це ми налаштовуємо усіх, хто причетний до роботи в органах виконавчої влади», - резюмував Василь Ядуха.
Усі питання, з якими зверталися жителі під час особистого прийому, перебувають на особистому контролі голови облдержадміністрації.
За матеріалами сайту ОДА.

Переглядів: 600 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz