lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Січень » 27 » Заява учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова та М
10:47
Заява учасників робочої групи з врегулювання політичної кризи Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова та М
Перший заступник Глави АПУ Андрій Портнов:
- Завершився більш ніж тригодинний третій етап переговорів, у якому від опозиції взяли участь Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, Віталій Кличко. Переговори проходили на тлі того, що з боку опозиції домовленості про перемир'я були порушені. Під час обговорення процесу врегулювання ситуації було констатовано мирний характер дій влади і правоохоронних органів та готовність до пошуку спільних рішень. Також було зазначено необхідність невідкладного звільнення незаконно захоплених приміщень місцевих органів влади та припинення радикальних дій. Було відзначено важливість спільної праці в законодавчій та переговорній площині. Як і під час минулих зустрічей, лідери опозиції, які взяли на себе відповідальність за розширення Майдану, не змогли пояснити, як вони особисто збираються контролювати ескалацію насильства в державі та хто відповість за наслідки закликів до мітингувальників використовувати зброю під час мирних акцій.
Водночас за результатами переговорів сторонами було вирішено. Перше. На пропозицію лідерів опозиції щодо звільнення вже затриманих осіб Глава держави запропонував Генеральному прокурору України вийти з пропозицією до судових органів про зміни запобіжного заходу, не пов'язані з попереднім ув'язненням. Для забезпечення цієї пропозиції лідерів опозиції Генеральний прокурор і Міністр внутрішніх справ уже зробили свої заяви, якими запропонували, власне, зробити те ж саме. У зв'язку з цим, лідери опозиції мають негайно забезпечити повний відхід людей з вулиці Грушевського і припинення будь-яких протиправних дій.
Наступна пропозиція від опозиції полягала у прийнятті закону про амністію, яким звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи. У зв’язку з цим, Президент України погодився на цю пропозицію, і ми вважаємо, що можна було б піти і підтримати фракціями більшості це рішення за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень в усіх куточках нашої країни, у тому числі на Майдані Незалежності.
Наступна пропозиція опозиції полягала в тому, щоб погодити політичне рішення щодо повернення української Конституції від 2004 року. Сторони обговорили питання, пов’язані з технічною реалізацією цього рішення. У зв’язку з тим, що один з лідерів, Олег Ярославович Тягнибок, має свої пропозиції щодо змін до Конституції та інші лідери мають свої пропозиції, ми визначили, що ми можемо спільно створити групу і попросити попрацювати або над змінами Конституції через спосіб прийняття в парламенті, або через механізм Всеукраїнського референдуму. Лідери опозиції зазначили, що механізм Всеукраїнського референдуму, зазначений в законі про референдум, є таким, що підлягає можливим змінам. Наша сторона погодилась на співпрацю в цьому питанні: на створення робочої групи, щодо того, щоб змінити законодавство про референдум і запропонувати, можливо, через такий механізм зміни до української Конституції.
Наступне. Сторони обговорили можливі зміни до законів, ухвалених 16 січня 2014 року. Ми виходимо з того, що готові внести зміни до цих законів і будемо працювати спільно з нашими політичними опонентами над досягненням компромісу по цих законах і внесенням змін до тих законів, щодо яких ми знайдемо політичний консенсус.
Наступним питанням була пропозиція наших опонентів щодо компромісу формування нового складу Центральної виборчої комісії. Сторони досягли згоди щодо формування Центральної виборчої комісії на пропорційній основі згідно з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які сьогодні є в парламенті. Також сторони домовились про те, що площі та вулиці міста Києва будуть поступово звільнені як протестувальниками, так і правоохоронцями.
Міністр юстиції України Олена Лукаш:
- Задля забезпечення широкого громадського діалогу Президентом України викликано на публічні дебати Віталія Кличка, на які той надав свою згоду. Також Президентом України запропоновано посаду Прем’єр-міністра України Арсенію Петровичу Яценюку. У разі згоди останнього зайняти пост Прем’єр-міністра України Президентом України буде прийнято рішення про відставку Уряду. Посаду Віце-прем'єра з гуманітарних питань Президентом України запропоновано Віталію Кличку. Президент України переконаний, що спільна робота разом з опозицією допоможе державі об’єднатися і провести необхідні реформи для держави і суспільства. Президент України вкотре висловив жаль з приводу всіх трагічних випадків, поранень, жертв конфліктів останніх днів та наголосив на неприпустимості насильства. Ми засуджуємо всі радикальні сценарії та їхні наслідки. Переговори будуть продовжуватися за домовленістю сторін.
 
Переглядів: 625 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz