lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Травень » 23 » Завдання з децентралізації-2016 чітко визначені у проекті Плану Уряду, - Геннадій Зубко
08:31
Завдання з децентралізації-2016 чітко визначені у проекті Плану Уряду, - Геннадій Зубко

Реформа децентралізації – одна з головних у проекті Плану пріоритетних кроків Уряду на 2016 рік. В документі ми зафіксували конкретні кроки, які маємо здійснити протягом року у напрямі децентралізації. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Важливий блок питань плану – сприяння та максимальна допомога  добровільному об’єднанню територіальних громад та розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади.  Також ми чітко визначили, що вже в першому півріччі маємо передати повноваження органам місцевого самоврядування щодо розпорядження землями за межами населених пунктів. А також -  оптимізувати кількість розпорядників землею та  запровадити механізмів контролю за використанням земель», - відзначив Геннадій Зубко.

Крім того, Віце-прем’єр-міністр відзначив, що протягом року мають бути відкориговані та затверджені перспективні плани формування спроможних громад областей, вирішене питання щодо об’єднань в межах декількох районів, а також питання щодо виборів та діяльності старост.

«В наших планах - до кінця року забезпечити передачу на місця повноважень з надання адміністративних послуг ЦНАПами. Йдеться про видачу паспорта громадянина України, посвідчення водія, держреєстрації транспортних засобів, а також за пропозицією Міністра соцполітики запровадження надання послуг соціального захисту. Крім того, маємо удосконалити й відпрацювати на місцях механізм публічного контролю за розпорядженням бюджетними коштами, комунальним майном, земельними ресурсами», - зауважив Геннадій Зубко.

Також Віце-прем’єр-міністр повідомив, що в рамках розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади за принципом субсидіарності необхідно визначити чіткі нормативи надання послуг  у сфері освіти, охорони здоров’я, а також соціального захисту, охорони громадського правопорядку, створення протипожежної безпеки через власні підрозділи. «Це необхідно зробити для того, щоб забезпечити населення громад доступними та якісними послугами.  Зокрема, перед нами стоїть завдання удосконалити формулу розрахунків державних субвенцій у сфері освіти та охорони здоров’я.  Маємо сформувати карти опорних шкіл та можливих госпітальних округів на основі затверджених перспективних планів та затвердити конкретний перелік обов’язкових безоплатних  послуг в галузі охорони здоров’я на первинному рівні», - наголосив Геннадій Зубко.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2426

Переглядів: 478 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz