lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Червень » 18 » Зональний тур обласного конкурсу народних звичаїв та обрядів «Стелися барвінку»
09:45
Зональний тур обласного конкурсу народних звичаїв та обрядів «Стелися барвінку»
Непереможними чарами віє від наших обрядів і звичаїв. Вони рік-у-рік зворушують уяву й почуття  дітвори, юнацтва, дорослих та літніх громадян. Дбайливо передавані з роду в рід – вони нагадують нам про минуле і свідчать про силу традиційності українського народу.
Таємничість звичаїв, подих давнини, а далі святковість днів, коли звичаї найбільше проявлялися (дні, вільні від праці, відпочинок, достатня їжа, святково прибрана хата, святочна одежа, відвідини, ігри, забави і розваги) зумовляли те, що все це врізувалось у пам'ять. Пригадаймо – що найкраще згадується нам з свого дитинства, як не Різдво, Великдень, Зелені свята, Івана-Купала та Андріївські вечорниці і зв’язані з ними традиційні звичаї.
Отже, для того, щоб зберегти і підняти пласт дохристиянської та християнської культури, відродити і популяризувати фольклорно-етнографічну спадщину Поділля – традиції, звичаї та обряди з ініціативи Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва проводиться обласний огляд-конкурс народних звичаїв та обрядів «Стелися барвінку».
14 червня 2013 року на базі Лідихівського сільського будинку культури пройшов ІІ зональний тур огляду-конкурсу.
Відкрив зональний тур обласного конкурсу народних звичаїв та обрядів «Стелися барвінку» голова районної державної адміністрації – Володимир Віталійович Довжук, який у своєму виступі відмітив, що розвивати, примножувати й берегти культурні надбання краян, цінувати красу й творити нову високу культуру Поділля, шанувати традиції й примножувати славу рідної землі є й професійним завданням, і святим обов’язком, і покликом душі працівників культури.
В огляді-конкурсі взяли участь творчі колективи: народний аматорський фольклорний колектив «Човганські гуляночки» Теофіпольського РБК (керівник – Микола Хомяк), обряд «Випікання короваю»; дитячий зразковий фольклорний ансамбль «Любисток» Красилівської ДМШ (керівник – Станіслава Дузева), обряд «Вінкоплетини»; дитячий зразковий фольклорний гурт Антонінської ДМШ Красилівського району (керівник – Тетяна Підберезна), обряд «Весняні забави»; дитячий зразковий фольклорний колектив «Добрий настрій» Білогірського РБК (керівник – Олексій Іванцов), обряд «Веснянки»; Дитячий фольклорний колектив «Палаючі серця» Кунчанського СБК (керівник – Віктор Осадчук), обряд «Колядки та щедрівки».
Відділ культури щиросердечно вдячний за надання спонсорської допомоги голові ВСГК «Мир» - село Лідіхівка керівник Романчук Володимир Пантелеймонович.
Переглядів: 768 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz