lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Травень » 14 » Зустріч за круглим столом на тему „Національні меншинини на території Теофіпольського району”
17:10
Зустріч за круглим столом на тему „Національні меншинини на території Теофіпольського району”
В Україні мультикультурне суспільство фактично існує уже протягом століть. У цьому плані наша країна давно зробила свій європейський вибір і сьогодні формує державну етнополітику під гаслом „ сила в різноманітності”. З  часу проголошення незалежності в Україні політика щодо національних меншин здійснюється на засадах гуманізму і толерантності, забезпечення основоположних прав та свобод відповідно до міжнародних пактів. Нині триває робота над удосконаленням правової бази державної етнополітики, впровадження механізмів захисту прав окремих етнічних груп.
Зокрема, доопрацьовується законопроект "Про Концепцію державної етнонаціональної політики України”, яка має стати основою подальшого комплексного вдосконалення законодавства у сфері міжнаціональних відносин.
14 травня в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч за круглим столом на тему „ Національні меншини на території Теофіпольського району” . НА зустріч була запрошена Зон Емма Михайлівна – голова єврейської общини в Теофіпольському, Білогірському та Волочиському районах.
Короткий екскурс в історію зробила провідний бібліотекар відділу обслуговування Пархомець Світлана Іванівна.
Емма Михайлівна розповіла про чисельність своєї общини, історію голокосту поділилася фактами про життя в ті не легкі часи своєї та інших єврейських родин, звернула увагу на сьогоднішні проблеми національних меншин. Також вона дала відповіді на чисельні запитання присутніх про життя, побут, традиції євреїв.
Присутні заходу дізнались багато нового та невідомого про цих людей які, проживають поруч з нами.
Слід зазначити, що при усій барвистості національного складу населення наша держава пишається відсутністю серйозних міжнаціональних та міжконфесійних конфліктів. Звичайно, прояви нетерпимості та упередженості мають місце, однак на побутовому, локальному рівні
Як зазначив Президент України під час виступу на засіданні Громадської гуманітарної ради : "Толерантному ставленню потрібно навчати, і робити це необхідно ще у школі. В цьому контексті більше повинні працювати заклади системи освіти, виховувати молоде покоління у дусі терпимого ставлення до представників інших культур та традицій".
Переглядів: 638 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz