lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 20 » Зустрічі Голови Верховної Ради з представниками об’єднаних територіальних громад Хмельницької області
15:59
Зустрічі Голови Верховної Ради з представниками об’єднаних територіальних громад Хмельницької області

Органи місцевого самоврядування мають стати найефективнішою ланкою системи врядування в державі, повернути довіру людей до влади.
На цьому голосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади Хмельницької області та громадськими організаціями у п’ятницю.
В.Гройсман зазначив, що добровільне об’єднання громад та перші кроки з фінансової децентралізації сприятимуть успішному розвитку місцевого самоврядування і розв’язанню нагальних проблем. Він також зазначив, що децентралізація влади є запорукою успішного здійснення секторальних реформ. «Ефективне місцеве самоврядування є «водорозділом» між європейським майбутнім України і деградованою радянською системою управляння», - заявив керівник Парламенту.
Володимир Гройсман детально зупинився на змінах до Конституції у частині децентралізації влади, наголосивши, що їх остаточне ухвалення дозволить закріпити на конституційному рівні фундаментальні основи місцевого самоврядування та зробити демократичні зміни незворотними.
Голова Верховної Ради закликав присутніх об’єднатися заради майбутнього країни і докласти зусиль до повернення довіри людей до влади. «Питання передачі влади на місця є критично важливим у контексті європейського вибору України», - сказав він.
«Я буду боротися за цю реформу», - заявив В.Гройсман, додавши, що він «готовий працювати з кожною областю, кожним районом, кожною громадою, з органами виконавчої влади» для напрацювання першочергових завдань, які потрібно реалізувати у цій сфері.
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман переконаний, що у Парламенту є потенціал для остаточного ухвалення змін до Конституції.
«Потенціал у 300 голосів є, просто дехто дезорієнтований», – сказав В.Гройсман, відповідаючи на запитання під час зустрічі з представниками об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади Хмельницької області та громадськими організаціями у п’ятницю.

В.Гройсман також підкреслив,що проєвропейська більшість Верховної Ради «не провалила жодного відповідального рішення» в економічній сфері, у сфері європейської інтеграції та лібералізації безвізового режиму, співпраці з міжнародними фінансовими інституціями. «Є потенціал, щоб ефективно працювати», – зазначив він. Разом з тим, В.Гройсман зауважив, що «хтось розхитує ситуацію, намагаючись перейти до сценарію дострокових парламентських виборів». Керівник Парламенту заявив, що дострокові парламентські вибори нині абсолютно не на часі, оскільки вони можуть стати додатковим фактором дестабілізації ситуації в Україні.
Крім цього, голова Верховної Ради України В.Гройсман ініціює створення міжфракційного депутатського об’єднання «За децентралізацію».
«Я відчуваю дуже велику зацікавленість народних депутатів у проведенні структурних реформ, і, зокрема, децентралізації», - сказав В.Гройсман, відповідаючи на запитання журналістів у п’ятницю у місті Хмельницький.
«Децентралізація є основою і запорукою, фундаментом усіх інших реформ, тому створення такого міжфракційного об’єднання буде адекватною відповіддю на супроводження цієї теми у Парламенті і сприятиме успішному проведенню цієї реформи», - зазначив він.


В.Гройсман висловив думку, що прихильниками такого об’єднання будуть багато парламентаріїв незалежно від їхньої політичної належності. «Це об’єднання може бути двигуном відповідних змін», - сказав керівник Парламенту, наголосивши також на важливості ролі територіальних громад у реалізації реформи з децентралізації.

Джерело: http://adm.km.ua/index.php?subaction=showfull&id=1448030474&archive=&start_from=&ucat=5&

Переглядів: 527 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz