lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Звернення до Українського народу у зв’язку з роковинами трагічних подій у Криму
15:27
Звернення до Українського народу у зв’язку з роковинами трагічних подій у Криму

Шановні співвітчизники!

Азіз ватандашлар!

Уважаемые соотечественники!

У ці лютневі дні виповнюються роковини драматичних подій далекої історії півострову та сьогодення Криму.

Згадаймо, як московські більшовики в Криму 23 лютого 1918 року, втопивши місцевий спротив у крові, стратили видатного кримськотатарського діяча, одного із засновників і голову національного Курултаю, Муфтія мусульман Криму, автора кримськотатарського національного гімну «Ант еткенмен» Номана Челебіджихана.

А рівно рік тому відбулися події, які у ХХІ столітті важко збагнути будь-якій цивілізованій людині. Людство стало свідком цинічних дій, спрямованих на насильницьке захоплення Криму — невід’ємної частини Української держави. Так званий референдум, оголошений та проведений одночасно з масштабним вторгненням на кримську землю російських військових, був не чим іншим, як фарсом, закликаним прикрити відкриту агресію Росії проти України.

Наша держава у жодному разі не визнає результатів цього нікчемного акту, проведеного всупереч міжнародному праву та національному законодавству України. Тим більше, що переважна частина мешканців Криму, насамперед кримські татари та українці, висловили активний бойкот цьому політичному шоу, зберігши свою відданість Україні.

Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, буде захищати всіма доступними засобами права людей, які там живуть. У цьому питанні існує повний консенсус між українською владою, політиками та громадянським суспільством. В цьому ми маємо також абсолютну підтримку держав світу та всіх міжнародних організацій.

Дорогі кримчани!

Я хотів би звернутися передусім до тих із вас, хто незалежно від етнічного походження, мови спілкування, релігійної належності вважає себе громадянином України.

Люди старшого віку добре пам’ятають, як зранена під час Другої світової війни, знекровлена внаслідок сталінських депортацій кримськотатарського народу та представників інших етносів, виснажена через безгосподарність у післявоєнні роки кримська земля почала стрімко відроджуватися. Напоєна водами Славутича вона знову стала давати багаті врожаї. Завдячуючи працьовитим рукам і зусиллям вихідців з України, відновилася та зміцніла економіка, розвивалася рекреаційна галузь.

Майже одночасно з відновленням державної незалежності українці протягли руку своїм братам, всіляко сприяли поверненню на батьківщину та облаштуванню виселених комуністичним режимом кримських татар, представників інших національностей, чиїм домом був та завжди залишатиметься Крим.

Але з минулого року на кримську землю знову ззовні були привнесені недовіра, розбрат і ворожнеча. Відомі численні факти порушення російськими окупантами прав кримських татар, етнічних українців, росіян, представників інших етносів Криму, які мають проукраїнські погляди. У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманим приводом, обшуки навіть у культових закладах, депортації лідерів та арешти членів Меджлісу кримськотатарського народу — представницького органу корінного народу Криму.

Прийде час, і кожний, хто здійснив та здійснюватиме злочин проти Української держави та проти прав людини в Криму, постане перед міжнародним та українським судами.

Ті, хто зараз «націоналізує» власність українських громадян, підприємств, закладів та органів влади, хто у піратський спосіб видобуває з українського шельфу корисні копалини, хто всупереч національному та міжнародному праву використовує інші ресурси України в Криму, мають знати, що доведеться повертати все незаконно взяте та відповідати за вчинене. Органами влади вже зараз здійснюється необхідна робота для відновлення прав власності за допомогою міжнародних судів.

Переконаний, цивілізований розвиток Криму, реалізація його багатого потенціалу можливі лише в складі незалежної та неподільної України.

Українська держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією. Не буду сьогодні говорити, що це відбуватиметься швидко і просто. Але це станеться обов’язково, ми разом відбудуємо новий Крим, в якому будуть забезпечені права й інтереси корінного народу Криму і всіх мешканців півострова, незалежно від їхнього етнічного, мовного та релігійного походження. І за це ми боремося та боротимемся разом!

Да здравствует единая Украина!

Яшасын бирлик Украина!

Хай живе єдина Україна!

Переглядів: 522 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz