lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 25 » Арсеній Яценюк доручив терміново внести до Парламенту законопроекти для наведення порядку на ринку землі
09:42
Арсеній Яценюк доручив терміново внести до Парламенту законопроекти для наведення порядку на ринку землі

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до  Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, Міністра економіки України Айвараса Абромавичуса, Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка  та Голови Держгеокадастру Максима Мартинюка в рамках робочої групи напрацювати спільний пакет законів, «щоби вже з 2016 року ми зробили реальні кроки по наведенню порядку на ринку землі». Про це він заявив на виїзному засіданні Уряду в Полтаві в середу, 23 вересня.

Ці законопроекти, наголосив він, необхідно терміново вносити до Парламенту.

Арсеній Яценюк назвав кілька завдань, які мають виконати ці закони. Зокрема, Глава Уряду наголосив на необхідності максимально спростити процедуру реєстрації земельних ділянок для громадян та провести дерегуляцію в земельних відносинах. «Ми будемо передавати з Києва на місця процедури реєстрації. У тому числі позбавляти органи державної влади функцій по реєстрації - у нас є приватні нотаріуси, у нас є органи місцевого самоврядування», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк навів у приклад Міністерство юстиції України, яке за останні 18 місяців завдяки проведеній дерегуляції «зруйнувало централізовану корумповану схему по реєстрації активів, підприємництва і нерухомості»: «Це те, що робили десять років, щоб сконцентрувати всі фінансові ресурси і корупцію в Києві. Ми повністю розвалили це. Зараз такі зміни в системі повинні відбутися в Держгеокадастрі».

Він доручив залучити до процесу дерегуляції в земельних відносинах керівників ОДА.

Інші завдання, які необхідно виконати, – максимальна детінізація земельного ринку і захист прав інвесторів і власників земельних ділянок.

Арсеній Яценюк  підкреслив, що із чинною законодавчою базою зняття мораторію на продаж землі з 1 січня 2016 року означає, «що запрацює не ринок землі, а базар».

«Я зацікавлений в інвестиціях в аграрний сектор. Але ми не маємо права допустити розбазарювання і розпродаж землі на кшталт того, яка була на перших роках української приватизації, щоб з'явилися ленд-лорди», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Пакет законів і формування реальної бази для повноцінного ринку земельних відносин - і тільки після цього ми запроваджуємо цей ринок», - сказав він.

Арсеній Яценюк наголосив, що категорично підтримує ініціативу Держгеокадастру стосовно проведення експерименту «щодо виключно публічного і прозорого продажу державних земель на аукціонах» до зняття мораторію на продаж землі: «Ми побачимо ринкову кон’юнктуру, механізм і вартість. Це не допустить розбазарювання землі в країні і буде першим кроком до того, щоб формувати реальний земельний ринок».

Глава Уряду наголосив, що ще одним завданням є обмеження права власності на землю в одних руках - прямо або опосередковано: «Не може бути нових земельних олігархів».

Він також зазначив, що остаточне право власності на землю, «принаймні на даному етапі, повинно бути закріплене за громадянами України»: «Це моя політична позиція».

Ще одне завдання, за словами Арсенія Яценюка, стосується функціонування викупу землі: «Якщо людина хоче продати землю, держава через державну установу готова викупити цю землю і продати її далі».

«Якщо хтось хоче занизити ціну - не треба гратися в це. Держава забезпечить викуп цієї земельної ділянки за встановленою ринковою ціною. А далі держава так само прийме рішення про те, щоби продати цю землю публічно на аукціоні», - пояснив він, зазначивши, що такий механізм діяв у Чехії.

Матеріал Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ

Переглядів: 445 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz